torsdag 6 november 2008

Järnbalkar i väggarna

Börjar väl bli lite bättre och kan tänka lite mer avancerade tankar. Vi är inte klara med upphandeln av vårt bygge, men vi börjar se åt vart det lutar. En fundering vi har är om järnbalkar. När man ska göra ett taklyft och sätta på en våning behöver huset förstärkas då huset inte är byggt för att ”bära” en våning till. Hos oss kommer man att behöva förstärka en innervägg med två balkar i väggen i vårt vardagsrum. Detta är tydligen vanligt och inget svårt. Kan man göra själv säger firmorna.

Det jag funderar över är om man kan göra detta typ en månad innan taklyftet, då det skulle vara skönt att vara klar med spackling och målning i vardagsrummet, när taklyftet sker. Ni som har gjort taklyft, vad är era erfarenheter och synpunkter? Lämna gärna en kommentar!
Ska om jag orkar ringa firmorna och surra om detta under dagen.

2 kommentarer:

Leena sa...

Kul att se att du redan börjar tänka på att spackla taket i vardagsrummet:-) Eftersom vi ska byta ut allt innertak på nedervåningen lär det inte bli en fråga jag behöver ta itu med förrän någon gång nästa år. Förbered dig istället, mentalt, på kaos ett tag...
:-)

Vimsingen sa...

Vi kommer nog att behöva ge oss innertaken där nere också, efter som vi har spända tak och de ska tydligen vara superkänsliga och lätt gå sönder. Men den dagen den sorgen.

/Vimsingen