lördag 15 november 2008

Från dörrar till lampor

Förkylningen börjar lägga sig och hoppet återvända. Kan inte skriva något om offerterna och förhandlingarna med byggfirmor. Skulle bara önska att den delen var klar…
Annars funderar vi vidare på vilken vit färg huset ska ha, dörren, ek/ teak, färg på stuprännorna. Känns som jag tänker samma tanke om och om igen och därmed skriver samma mening om och om igen på bloggen.

Att det ska vara så svårt!

Här kommer i alla fall några snygga teakdörrar. Problemet är att in man vill ha glas i dörren, och det finns inte så många teakdörrar med glas i.

Vivicas utmaning om lampor var bra. Jag började titta på våra egna lampor och inså att i två fanns det trasiga lampor. Ska åtgärda dessa och sedan fotografera.3 kommentarer:

ColonialEast sa...

Halloj! Gud vilket häftigt före - efterhus lite längre ned! Verkligen riktigt lyckat. Hoppas det går bra med er planering!
Läste också om era järnbalkar. Jag skulle inte göra det innan taklyftet utan låta taklyftsfirman ta ansvar för detta. Absolut! Det borde vara de som ansvarar för att huset är förstärkt på rätt sätt. Och det blir MYCKET mer åverkan på nedervåningen än vad man räknar med. Vi kommer att ha öppna innerväggar och spånskivor och gipsskivor synligt på nedervåningen i flera månader till. Det låter bra att man gör i ordning där upp och sen tar upp hål och sätter in trapp och sen är det vips klart. Men det funkar inte riktigt så enkelt. Nu ska vi kanske göra mer här nere än normalt men bara en sån sak att elen och avloppen och värmen och venten osv kommer förmodligen att dras via nedervåningen gör att det blir mycket påverkan på nedervåningen hur man än gör.
Kram!!

Leena sa...

God söndagsförmiddag!
Jag håller helt och hållet med föregående talare vad gäller åverkan på huset.
Just nu har vi provisoriska balkar i flera av taken på nedervåningen (som bärs upp av stolpar i form av dubbla reglar), tre styck i vardagsrummet och två i sovrummet. Och så lär vi få ha det ganska länge, innan de nya väggarna kan komma upp på nedervåningen så att de kan byggas in. Sen ska avloppsrören från ovanvåningen byggas in i väggarna och en massa annat smått och gott. Ett taklyft kräver tålamod och en insikt om att man lär få bo på en byggarbetsplats under ganska lång tid och samsas med byggställningar, byggdamm, rör, elkablar, väggar utan gipsskivor etc etc.
Det enda som lindrar plågan/väntan är att drömma om hur det ska se ut när det är klart:-)

Vi hade ett funkishus tidigare och vi bröt inte den vita färgen alls när vi målade det. Dessutom målade vi fönsterbågarna och alla hängrännorna också vita. Det blev så jäkla snyggt. Och så slapp vi extrakostnaderna för att bryta färgen. Rekommenderas!

Kram

CoolHouse.se sa...

Angående färgval:

Vi har en granne i närheten av vårt nuvarande hus som har valt en färg som vi tycker är oerhört vacker, en slags gräddvit nyans. Han har Reinzink-detaljer och gulaktiga takpannor i betong. Det visade sig, mot all vår förmodan, att färgkoden på deras hus är NCS 0502-Y, dvs en färg som jag normalt skulle vilja kalla för första steget på en nikotin-vit skala ( http://www.coolhouse.se/page.php?132 ). Kanske är det så att NCS-0502-Y gör sig bättre utomhus än inomhus, vissa säger faktiskt det. Kanske är det så att grannens gula takpannor gifter sig fint med brytningen i den vita färgen. Även för vår del lutar vi nu mot NCS-0502-Y för ytterväggarna, även om vårt hus inte är så gulligt, utan snarare modernt och "maskulint".


Inomhus har vi i alla fall bestämt oss för en dubbelbruten NCS-0502-Y, medan våra fönsters innerbågar blev vitare i form av RAL9016 (tror jag det var).