måndag 17 november 2008

Burrr..

Nu börjar det bli kallt. Skulle inte ha någonting emot en pläd i oäkta mink ellr varg. Bra för mig som är allergisk mot pälsdjur också. Om inte kanske jag kan sätta upp pläden på önskelistan tilll tomten.....
Bild: Par courrier

3 kommentarer:

Maria sa...

Det där sovrummet överst skulle jag gärna vilja "burra" i;) Riktigt snyggt!

Jag avundas verkligen inte dig nu när du ska ställning till vilken färg ni ska ha på fasaden. Jag funderade fram och tillbaka i en evighet och när jag väl bestämt var jag orolig för om vi valt rätt. Idag är jag superöjd och såhär i efterhand kan jag säga att allt funderande trots allt var värt besväret.

Hoppas du inte är allergisk mot såna som mig...och då tänker jag osökt på pälsallergiker-mitt barr:)

Kramar Maria

Taklyftet sa...

Kul att se att planerna fortskrider!
Såg ditt inlägg om järn balkarna i väggarna och om ni kan sätta dit dem och spackla innan taklyftet.
Jag skulle nog inte rekommendera det. Plintarna behöver gjutas ca en månad innan för att de ska härdat färdigt och taklyftskillarna sågade upp hålen i väggarna första dagen de var där och petade dit stöttorna.
Stålstöttorna rör sig en del under själva taklyftet så det finns risk att ert fina spacklande är ogjort. Hos oss var killarna var tvungna att ta till slägga får att få dem på plats ordentligt när allt var lyft på plats så hålen bör inte vara igenbommade.
Hoppas att du blev något klokare och Lycka till!

Taklyftet sa...

Skönt med någon som vet hur det är att ha gallstens besvär ;-)

Svar på dina frågor:
Vi beslutade oss för att anlita en elektriker för att dra alla el pga tidsbrist. Ursprungs planen var att maken skulle göra det själv och bett en elektriker bara koppla in elen när allt var draget. Maken har kunskap så det räcker för att klara det själv egentligen. Däremot bestämde vi att han skulle dra alla data- och tele-kablar och rör till det viktigaste av allt (enlig min man:) hemma biosystemet, så att vi slipper ha synliga sladdar som vi har nu.

Där mot vattnet har vi anlitat en rörmokare för där har ingen av oss tillräckligt med kunskaper.

Ventilationen dra maken själv, men vi kommer att be en ventilations firma komma hit och ställa in det hela så det fungerar jämt i huset. Vi har pratat med firman och kolla hur de tycker det ska göras, det är samma firma som el och vatten så därför kan vi ringa och diskutera med dem utan dåligt samvete ;-)

Lycka till med dina funderingar!