fredag 9 januari 2009

Ventilation är inget kul

Jag sitter och försöker lära mig något om ventilation. Tyvärr tycker jag det är dötrist och ingenting fastnar i skalle. Jag vill vara delaktig i alla delar av vårt byggprojekt och försöka förstå men El, VVS och ventilation är så trist.8 kommentarer:

Helena sa...

Haha, kanner igen det dar! Maste erkanna att jag fortfarande inte vet sa mycket om vart varmesystem eller avloppssystem. Vi maste tyvarr satta in vacuum toalett, sa mycket vet jag, och det ska nog vara ok forutom att toaletterna inte ar sa snygga.
Hoppas du kommer fram till nat!
Halsningar Helena

Familjen Eriksson sa...

Hehe, vi fick en hel bunt ventilationsrör och ritningar. Sen skulle vi fixa resten själva... men det gick. Och nu vet man var alla rör går så det finns något bra med den uppgiften också.

Annars behöver man nog inte veta så mycket om ventilationen utan överlåta projekteringen på en firma, om man inte har alldeles speciella önskemål.

Lycka till med pluggande iaf!
Kram

Ika sa...

Jag förstår vad du menar, sambon är kunnig inom både el och lite vvs så jag får mest lyssna och gå på vad han säger. Men lite snappar man upp på vägen. Kämpa på!

country-dreams sa...

Hej, vad kul att du hälsade på mig.Så nu ska lyfta ert tak, det är ett jätte projekt har jag hört men är verkligen värt det. Skulle själv vilja göra det på vårt hus, men vi väntar nog till ungarna blir äldre då det är mkt att renover som det är just nu.

Malin sa...

Ibland är det bra med arbetsfördelning, vissa saker ger jag blnaka katten i...
Trevlig helg
/Malin

Lösvirkesbyggarna sa...

Ja, ventilation kan inte jämföras med roliga uppgifter som att välja kök, lampor, kakelugn och sådant som kommer att synas. Vi har valt Cronspisens Allmoge 521.
http://www.cronspisen.eu/se/kakelugnar/allmoge_521.asp?a521=intro&meny=a521
Vi tror den kommer att passa oss perfekt, både till utseende och funktion. : )
Ha det bra!
Anna

Jenny sa...

Vissa saker är verkligen urtrista... Typ, el och VVS och sånt... Tur att det finns män;) Det gäller bara att övertyga dem om att det är deras jobb (och sedan lita på att de ror hem det. Det kan vara svårt, förståss...)

It's a house sa...

Jag vet hur det känns! Inte de mest upphetsande bitarna av husbyggnationen kanske men ack så viktiga.