onsdag 14 januari 2009

Min man och trappfirman

Min man gjorde igår en stor insatts för vårt bygge genom att hela dagen ha inbokade möte med VVS killar, byggare och inte minst- trappfirman.Min man var helt lyrisk när han beskrev hantverket av att göra en trappa och alla mått som behövs och trappans svängningar mm.

Min man, som annars räknar och räknar och tänker och tänker så igår att ” de ska tillverka vår trappa oavsett priset”. Då är han överväldigad. Trappsnickaren var glad över att han fick komma med synpunkter innan ovanvåningen är bygg då, enligt honom brukar det vara det omvända. Först bygger man en ovanvåning, sedan gör man ett håll och efter det ringer man trappfirman och ber det fixa en trappa i hålet.


Bilderna på trapporna kommer från ett hus i Malmö som just nu är till försäljning. Huset är ingen villa utan någon form av bostadshus mitt inne i centrala Malmö. Du får två hyresgäster på köpen men har ändå en våning på 304 kvm. Pris är ej utsatt.


5 kommentarer:

Jenny sa...

Det huset skulle man bo i...

Kul med trappor. Jag älskar trappor. De adderar rymd på något sätt. Jag bor ju dock i ett enplanshus, och vi får inte takhöja, säger byggnadsnämnden;( Men jag funderar ändå på att sätta in en trappa till källaren (ja vi har faktiskt en källare som man måste gå UT för att komma in i... Korkat! Fast det får bli en kompakt sak, och inget flödigt som man kan få plats med i ett funkishus! Ser fram emot bilder så småningom.

Malin sa...

Läckert räcke, lite macintosh;-)
Hälsar
/Malin

Maria sa...

Haha typiskt karlar! När det passar dem kan det minsann få kosta;-) Ja då vet du åtminstone att det blir värsta fina trappan i kåken sen då!

Kram Maria

Ika sa...

Tänk om man hade plats för en sådan stor fin trappa. Ritningarna är snart klara men jag hoppas att vi har kontakta en trapp firma i god tid så att det inte blir en massa mer jobb när vi kommit så långt.

Vimsingen sa...

Ja, nu är det ju inte så att vi kommer att få in en jättetrappa direkt. men förhopningsvis en snygg funktionell.
I nästa hus ( om det blir nåfot, ska jag börja med trappans placering och utformning.
/Vimsingen