fredag 16 januari 2009

Någon som har tips på ett bra program för att göra skisser av huset?

Vi känner att vi behöver formalisera och konkretisera våra tankar innan vi träffar arkitekten i nästa vecka. Det är så många tankar och idéer som snurrar. Någon som har tips på ett bra program för PC för att göra skisser?

6 kommentarer:

Jenny sa...

Interiört eller exteriört? Exteriört funkar google sketchup. interiört använder jag room328 ibland, även om det har sina begränsningar...

Ika sa...

Jag har oxå testat GoogleSketchUp sen ritar ju sambon själv i autocad hemma. Har tom testat att rita upp insidan i 3d i Google.

Helene sa...

Mitt senaste program som jag gillar är
SweetHome 3D
Länk:
http://www.creativetools.se/allmanna-nyhetskategorier/12-3d-grafik-allmannt/569-sweet-home-3d-gratis-inredningsprogram-i-3d.html
Det är gratis!
Room 328 är också bra men med Sweet Home kan du rita upp hela huset, inte bar ett rum i taget.

ColonialEast sa...

Jag testade google sketchup men kom fram till att det var enklast (för mig i alla fall) att rita i powerpoint faktiskt. Man kan göra helt skalenligt och allt. Alla våra ritningar (till och med bygglovsritningen) är gjorda i powerpoint. Kram!

Lundhagen sa...

Jag använder SketchUp! (gratisversionen) till allt möjligt och tycker att det är fantastiskt när man väl lärt sig det.

Finns en ganska lång diskussion om att välja ritprogram här:

http://www.byggahus.se/forum/arkitektritat-extern-design/26799-rita-sjaelv-programfundering.html

Vimsingen sa...

Tack för alla tips. Vi har försökt lära oss sketchUp i helgen men tycker det är ganska svårt (eller vårt tålamod är för dåligt) Men vi kämpar på. Alla tips om hur man kommer igång mottages tacksamt!
/Vimsingen