torsdag 22 januari 2009

Bilder på vårt hus, baksidan

Tekniken och vädret har inte riktigt varit med oss. Det har snöat och därmed varit svårt att ta bilder. Makens mobilkamera strejkade igår. Men nu har den börjat leverera över bilder till mig. Jag kommer att lägga bilderna i fyra inlägg ett för baksidan, ett för framsidan och ett vardera för kortsidan.
Till detta har jag försökt att göra en skiss. Som tur är ska vi till vår arkitekt imorgon. Bild och form har aldrig varit mitt starka ämne och skisserna är absolut INTE skalenliga. Bilderna är till för att ni ska få ett bilda av hur vi tänker. Kom gärna med förslag och idéer!BaksidanEnkel skiss... På baksidan har vi ingången. Ovanför ingången har vi tänk en stor kupa med en franskbalkong alternativ ev. en liten balkong. På var sin sida en kupa med fönster. Kupa i svart plåt, svart tak. Huset ska ha vit puts.

Kuporna ska se ut som denna


Vad gäller fönster har vi hela tiden varit inne på vita, men jag tro att det blir svarta. Dels pga. att i övervåningen är kuporna svarta, dels så har jag sätt så många snygga hus nu med svarta fönster.
3 kommentarer:

Jenny sa...

Kul med bilder;)

Så planen är alltså att huset skall taklyftas och putsas? Det blir nog kanon. Det lilla utsprånget på huset är ju en utmaning, men det löser säkert ni (eller arkitekten).

Ika sa...

Jääte roligt att få se bilder på erat hus. Bra med sketcher före och efter. Svarta fönster och kupa blir jätte snyggt ihop.

Vi är inne på det sista med ritningarna, kanske gör något liknande när det hela är godkänt.

Helene sa...

Kul med bilder!
Jag skulle göra ett Solbad ovanför ingången, en slags inbyggd balkong. Du kan se det på Ellen Keys hus Strand. Kolla hemsidan
www.ellenkey.se
På min blogg finns endel bilder därifrån också.

Lycka till med allt!
Helene