torsdag 5 mars 2009

Var är röret?

På den karta vi har fått av förre husägaren ska det finnas tre rör nergrävda i trädgården. Problemet är att grävaren bara hittar två. Det tredje som ska vara ett blindrör där det är fördraget för att koppla på dagvatten hittar han inte. Så i morgon får maken ringa förra ägaren , nu 92 år gammal och fråga om han mins hur det gick till när det drog rören för 55 år sedan.

Annars har trädfällaren fällt vår stora björk och vår 5 meters stubbe så det ligger träd över hela trädgården. Egentligen kom vi fram till sent i går kväll att behålla den stora björken men att kraftigt beskära den. Men när jag 9.04 i morse ringde för att meddela detta svarade träd fällaren med "hej är det du som ringer jag har just fällt er stora björk" Så istället svarade jag " Vad kul"

Om det inte vore för allt ris och alla jordhögar i trädgården skulle det kännas ganska tomt i trädgården nu.

5 kommentarer:

Maria sa...

Men oj!

Hoppas farbrorn har minnet kvar.

Lycka till:)

Nu ser det väl inte så kul ut på tomten, men istället får ni möjlighet att fixa till den själva på ert sätt. Gamla träd är ju så vansinnigt stora. Jag tycker inte om träd som står nära hus och är högre än taken.

Håller tummsingarna för er!

Kram Maria

Ika sa...

Oftast brukar ju äldre ha stenkoll på vad som hände för 50 år sedan. Hoppas han kommer i håg. En gammal ägare till vårt hus har åktförbi och berättat lite. Jätte skoj var det att få hära berättelser om huset.

Skoj att du gillar jordhögar, hoppas du har tålamod med dem bara. De är inte lätta att flytta på o mycket tråkiga att se på, liksom suuuger energi ur en.

Taklyftet sa...

Håller med Ika att gamla personer burka ha stenkoll på allt som händer förr. Lycka till med jordhögarna ;-)

Ina sa...

Ja vi får hoppas att den gamle mannen har minnet i behåll. Men har han det så är det nog inga problem - de minns allt (om de minns alls....).

Det blir så tomt när man tar bort träd.. och en jäkla massa jobb för at städa upp.....

Problem med tapeterna - jo jag lyckas alltid kladda på "fina" sidan med lim... det är lixom lättare med easy up - man klistar på väggen bara....

Lycka till med upprensningen...

//ina

villaberga sa...

Nämen hoppsan. Hoppas gubbeb kommer ihåg då. Attans otur på ert träd. Förstår att det börjar se litet naket ut, det gör gärna det när träden försvinner.

/Mia