lördag 28 mars 2009

Fönstershoppning

Igår hade min man och jag barnvakt, men i stället för den romaniska middag vi egentligen hade planerat åkte vi till byggaffären och pratade fönster. I vår offert har vi fått fönster från Elitfönster med antikprofil.

På byggma rekommenderar de SP fönster kultur exklusiv med spröjs. Vi fick jättebra råd och tips att följa upp. Byggma har kampanjpris på SP fönster med 25% rabatt, så det är lovande. Enda kruxet är att fönstren, i så fall, måste beställas denna vecka. Lite tajt med tid fram för allt med tanke på av vår komplettering inte är färdigbehandlad än.

Det är denna tup av fönster vi letar efter!
Under lets dance igår kväll gjorde byggahemma.se reklam för sin fönster kampanj med Allmogefönster. Vi kunder inte via hemsidan klura ut priset men 35% låter bra.

Vad har ni för erfarenheter av olika fönstertillverkare och vilka har ni valt? Vi ska ha fönster som påminner om de vi har allts hamnar man i serier som heter antik/kultur. Tips om fler kampanjer,bra märken mottages tacksamt!

5 kommentarer:

Fam Nilsson Puumalas Husblogg sa...

Vi har allmogefönster i våran tillbyggnad och vi är nöjda än så länge....

Anettes hus sa...

Hei! Allmoge snickerier har jo fantastiske vinduer!! http://www.allmoge.se/

Klem Anette:)

Mrs Small Town sa...

Jag känner igen den där prioriteringen, istället för en romatisk middag på stan blir det husrelaterade besök.

Vi har beställt alla våra fönster från Sjävsjö fönster och vi är SUPER nöjda med kvalitetn och service (leveranstiden är dock ganska lång).

Se mitt inlägg: http://smalltownstyle.blogg.se/2008/march/fonsterleverans.html

Kram
Sara Small Town

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Jag kan inte bidra med tips på tillverkare eftersom vi gjort fönstren själva. Det jag kan tips om är några detaljer osm vi valt och som vi är väldigt nöjda med.Till att börja med har vi använt tätvuxet virke, så de ska hålla länge. Vi har fyra olika fönstertyper, varav en fanns på det hus vi försöker efterlikna. Vi har gammalt munblåst glas i ytterbågarna och i innanfönstren är det energiglas. Vi valde att ha gamla beslag och innanfönster för att få ett mer gammaldags utseende, för det är viktigt för oss. Men det tar nästan en timma att putsa de fönster som har 16 smårutor och sådana fönster har vi tio stycken... De sista är jag väl inte så lycklig över, men det är det värt!

Ni har, vad jag förstått, inte ett så väldigt gammalt hus, så munblåst glas och linoljebrändabeslag kanske går bort, men det jag vill ha fram är att titta på detaljerna hos de olika tillverkarna; det är det som gör det och som visar hur duktiga de är på sin sak. (Tycker i alal fall jag).
Jösses, vilken lång kommentar det blev, hoppas någon orkar läsa....

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Halloj!

Vi handlade från SP och är nöjda med fönstren, dock hade vi ju en massa strul med underleverantören...och försäljaren på SP var väl heller ingen Einstein precis. Dessutom smidig som en basfiollåda. Typ.
Men som sagt, fönstren är bra. det enda som retade oss är att "plupparna" som ska sättas över skruvhålen är i VIT PLAST, vilket är fullständigt ologiskt med tanke på att vi valde träfönster. Men det är ett jättebra sätt att komma billigare undan. Som fönstertillverkare alltså. Nu gör Jonas egna träpluggar att stoppa i hålen, men alla kan ju inte det så ska man ha träfönster från SP kan det vara bra att tänka på.
Våra är 3-glas och kallas Classic. Fönsterdörrarna heter Objekt.

Kram