söndag 8 mars 2009

Trädgård eller slagfält?

Det är svårt att avgöra efter att Grävis och trädfällarna har drag fram. Något rör till det kommunala avloppet har inte gått att hitta och den gamla ägaren visste inte. Grävis gav upp och kom på ett annat alternativ. Han är cool Grävis. Ojar sig inte för de stora stenar han hittar lite här och där, eller att tv-kabeln råkade gå under rötterna på ett stort träd. Han bara bollade runt med roten och höll koll på kabel under tiden. Elledning gick också på ett icke gynnsamt ställe och vi är glada för att den inte gick av. Så nu är två sidor uppgräva, isolerade och dränerade. Fort går det!

Maken har fått köra grävskopa och var helt frälst. Han funderar på att sadla om och bli grävmaskinist. Som tur är har grannarna på landet en grävmaskinfirma så han kanske kan få leka av sig till sommaren.


Trädfällaren fällde björkarna i torsdags och tog med sig grenarna. Tyvärr gick det så snabbt att vi inte han få någon före bild. I fredags beslutade vi i sann ”arga snickaren anda” (göra klart, beräkna hur lång tid detta kommer att ta mm) att inte hyra en vedklyv denna veckan, utan beslöt oss istället för att städa på tomten och stapla ved. Nu ser det så snygg ut som det går med en grävskopa och isoleringsmaterial i hela trädgården.

4 kommentarer:

Ika sa...

Se till att du får prova att gräva lite själv, det är verkligen jätte skoj. Vi ska ju gräva lite till på vår tomt men inga mängder denna gången hoppas jag. Blir en liten maskin nästa gång, förhoppningsvis inte en 8-tonnare, 1 tonaren var liiite väl liten.

CoolHouse.se sa...

Det är askul att köra grävskopa när man nu gör det, hade man gjort det varje dag så är det nog inte riktigt lika kul...

Charlottas hemmaplaner sa...

Att köra grävskopa är en dröm för min gubbe också. Boys will be boys. Det är bara leksakerna som blir dyrare med åldern!....

Ha det bra!

/Charlotta.

Jenny sa...

Hmmm... Låter så där härligt kaotiskt. Men det är kul med lera;)