onsdag 18 mars 2009

Fönsterfunderingar

Jag sitter och funderar på fönster. Vi vill inte ha för gulliga fönster med massa spröjs, men samtidigt är vi rädda för att fönstren tillsammans med en helt vit putsad väg ska kännas för kalt.Först var jag inne på denna typ av fönster, men insåg att eftersom vi har två stora fönster på framsidan (som kommer delas upp i tre fönster) skulle dessa fönster se rutiga ut.

Ett annat alternativ är att bara ha spröjs upptill som på det här huset. Ger lite liv i huset, men är inte för gulligt.Eller gör man som på baksidan av samma hus blandar. Men jag är lite rädd för att vi som blandar lite amatörsmässigt inte får till det utan att det bara ser konstigt ut.


Som alltid mottages tips och råd!

9 kommentarer:

1+2-barnsmamma Carola sa...

Jag tycker alternativ 2 är snyggast. Tror det kan bli rörigt att blanda och för rutigt med det första, precis som du skriver

Ika sa...

Just det där med att blanda så att det ser proffisgt är mitt dilemma. Är lite osäker på panel val gentemot fönster stilen. Får vi se vad arkitekten visar oss. Vi kämpar vidare med kommunen men insett att de inte lever i våran värld så vi får ta en expert som kanske kan få dem att förstå vad vi vill.

Helene sa...

Jag håller på alt.2

Helene

Paulina sa...

Alternativ 2 är klart snyggast tycker jag, stilrent men ändå inte allt för kalt.

/Paulina

Susie sa...

Om ni inte vill ha för mycket spröjs/detaljer hade jag helt klart gått på variant 2. Klassisk och passar till 1920-tals stilen som huset kommer få, tror att fönster utan spröjs helt (som övervåningen på baksidan du visade) kommer göra att huset ser "hålögt" ut.

På vårt hus, byggt 1924, har man tyvärr bytt fönster på 60-talet och vi har därmed stora tomma fönster som inte alls passar till huset...

Maria sa...

Jag tycker att enhetligt är bäst, i alla fall på ett hus i "vanlig" storlek - Blir väldigt lätt "för mycket". Tycker du ska gå på alternativ två, bra effekt och inte alltför gulligt. Ha en bra dag i solen. :)

Malin sa...

Jag tror det kan bli snyggt även utan spröjs annars alt.2
Hälsar
/Malin

Taklyftet sa...

Jag håller på alternativ 2, det skulle passa ert hus ypperligt.

Vi har våran sommarstuga längre ner mot Skåne/Hallands gränsen, inte långt från Markaryd och ute i mörkaste skogen.

Viveka på Humlebacken sa...

Ja det är inte lätt, jag gillar alternativ 2 bäst, men det kan ju vara för att det passar så bra til just det huset.. svårt:)
Vad sägs om att vara med i en vårteckensutmaning som jag försöker dra igång. Kolla in hos mig och kommentera om du tänker hänga på:)
kram
Viveka