fredag 31 juli 2009

Uppdatering planering

Helene frågade hur vi kommer göra med trapp, invändigt mm och jag tänkte därmed göra en lite uppdatering av planeringen. Ingenting går ju i den takt man har tänkt sig ,men vi har hållit planeringen någorlunda. Eller ja byggarna har hållit sin planering medans maken och min ploanering har det varit värre.
Planen var att byggarna ska vara klara med det utvändiga sista augusti och det kommer de att hålla. Invändigt (alltså ledningar uppdragna och isoleringen på plats) ska de vara klara den femtonde august. Troligtvis kommer detta att vara klart nästa vecka då ”vårt bygglag” går på semester.
Maken och jag hade planer på att under juli ytrenovera köket. Detta har vi valt att skjuta på. Anledningen är att vi under stora delar av juni hade vardagsrummet ockuperat och det kännes som om vi behövde få ordning på saker och ting och fortsätta städa innan vi startade en ny byggplats på nedervåningen. Vi har beslutat att vänta med köket till pojkarnas rum där uppe är klara. Då kan de flytta upp och vi flytta in i deras rum. Sedan kan vi ta ner väggen mellan vårt sovrum och köket. Tidsplan? Slutet av hösten.

Det som kommer att hända nu är att vi ska få till en trappa. Vi hade en trappsnickare på besök igår och en kommer på måndag. Trappor har jag stor respekt för och inget vi skulle ge oss på själva.
Dock kliar det i fingrarna på att ge oss på att börja bygga väggar där uppe. Byggarna kommer dra fram ledningar till element mm och lägga på golvspån. Så för oss är det ”bara” att börja bära upp material till innerväggar mm. Ja en lite detalj då vi har ingen trapp…
För att få trappen på plats behöver vi riva en lite vägg. Vore också bra om golvet var lagt enligt den snickaren som var i huset igår. Så det blir nog det första vi måste ta tag i.
Sedan har vi den lilla ”att gör” listan.
Köpa hantag till dörren
Ta in offerter på innerdörrar
Ta in offerter på franska balkonger (där börjar vi få en bild på hur vill ha det.)

2 kommentarer:

Ika sa...

Fondamenta hade inte tid att ge oss offert med lev tid innan vintern.

Annars försöker vi hållas oss till ett par saker på att göra listan o när den ena är klar kommer det till en ny för att lättare dela upp målet.

Huset på Marbogården sa...

Skönt att vara hemma igen va? Måste vara härligt och få titta på vad som hänt under veckan.... Trevlig helg!