onsdag 22 juli 2009

Byggstrejk och kvalitetsansvarig på besök

Igår var en händelserik dag må jag säga. Det började med att byggbossen kom och sa att om han inte fick betalt skulle de lägga ner arbetet. Vi stod som fågelholkar eftersom vi betalt alla räkningar, och i tid. Det visade sig vara ett missförstånd, men kändes ändå ganska olustigt. Enda minuset hittills till byggfirman som vi för övrig är mycket nöjda med.

På eftermiddagen kom kvalitetsansvarig förbi. Han brukar komma förbi en gång i veckan och titta till bygget. Han är också nöjd med kvaliteten på byggjobbet och hur bygget fortskrider. Vi passade på att fråga en del frågor om stolpar och reglar.

Har vi riktigt tur har vi hittat en trappis. Vi hoppas så på att han ska ge ett hyfsat pris då han verkade så bra. För övrigt har vi besökt badrumsaffären för att diskutera planlösning i badrummen där uppe. Hade hoppats att detta kunde vänta men byggarna ska börja dra rör om någon vecka. Vi fick god hjälp men badrumsfunderingarna kommer att komma i ett separat inlägg senare.

Mitt stora jobb just nu är att fundera på och ta reda på vad vi ska göra med de tre stora fönstren i nedervåningen som inte är bytta. Byta ut dem? Sätta någon form av spröjs. Ur miljösynpunkt är jag lite anti att byta ut helt felfria fönster, men estetiskt måste något göras. Bild på två av fönsterna syns nedan där man också kan se hur fönstret ovanför blir isatt.

6 kommentarer:

ColonialEast sa...

Halloj! Gud vad meckigt att de inte trodde att ni betalat! Men skönt att det ordnade sig.

Du frågade om altanen. Vi har bara byggt upp själva stommen och golvet ännu. Ser inte riktigt klokt ut. Har inte bestämt 100 hur det ska se ut men har en ide. Jag ska försöka lägga ut lite bilder men det är inte så mycket att se än så länge.

Såg din kommentar om fönstren. Jag skulle definitivt byta. Man blir lite less senare om man inte gjort det tror jag. Vi bytte alla i huset och jag är glad att vi inte sparade de gamla. Men så passade inte storlekarna heller så det var inte så mycket att välja på.

Kram!!

Ika sa...

Vi kommer att byta ut fönster som är ett par år gamla för vi vill ha samma i hela huset. Går säkert att sälja på blocket så det blir lite återvinning.

Vi kommer att riva större delen av den inredning som finns på botten våningen. Det blir en vägg nästan genom hela huset som kommer vara hjärtvägg.

Härligt att det löste sig med betalningen.

Maria sa...

Uj uj uj, det är sånt där som ger en lätt skrämselhicka ocg gråa hår. Skönt att det löste sig. Gällande fönstern tror jag på spröjs i 25x25 cm rutor alt bara upptill. :)

Ha en härlig dag!

Soltorp sa...

Nä vad olustigt! Ja man är rätt liten då, men det var ju bra att allt löste sig. Pinsamt för byggaren egentligen, måste ha tagit fel på kund eller något och bara säga så första gången också...annars kan man ju börja lite lugnare och sen om man inte får pengar så får man ju ta i. Hoppas att han bad om ursäkt, jag skulle bli förbannad...hoppas dom jobbar på lite extra nu då....lycka till! Vivi soltorp

Huset på Marbogården sa...

Förstår om ni blev chockade, själv skulle jag ha bytt ut fönstren. Ni gör ju så mycket som blir nytt på resten av huset....Ser ut att bli kanon snyggt:)

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Trist med byggfirman:-(
Jag förstår din obeslutsamhet vad gäller fönstren. Har du kollat att det GÅR att sätta lösa spröjs i dem?
Annars är det enkelt att själv göra fasta spröjs på utsidan. Ta några lister som ser likadana ut som era spröjsar på de andra fönstren, skär till dem som de ska vara på fönstret och måla dem vita. Mät ut var de ska sitta. Ta jättemycket VIT silikonlim på dem, tryck dit dem där de ska sitta och vänta tills det överflödiga silikonet som har tryckts ut vid sidorna har torkat. Sen skär du bara bort det med ett rakblad. Och vips har du fått spröjsar:-)