tisdag 28 juli 2009

Vi har fått en takkupa

En av fem takkupor är nu på plats. Takkuporna kommer att kläs men grå plåt på utsidan. Jag gillar att vi fick till den runda formen!
På framsidan (den sida man ser på bilden nedan ) kommer det att finnas två kupor och på baksidan tre.


Nu är det bara att vänta på de andra fyra innan huset har fått sin slutgiltiga form. Den kupan som nu är byggd kommer att sitta i vår walk in closet.

Bild från insidan. Här ser man fönsterkupan till vänster och vårt sovrumsfönster till höger. Jag längtar till fredag då jag får åka hem och se allt IRL!

9 kommentarer:

Susie sa...

Riktigt snyggt med den rundade formen på takkupan! Om vi i framtiden ska bygga till någon kupa kommer er absolut ligga till grund för designen. Ert hus kommer bli sååå fint, spännande att följa.

Pernilla sa...

Håller med, gillar också den rundade formen!

Ika sa...

Huset ser ju ut som gjort för att ha detta tak o stilen med fönstren är klockren. Riktigt bra gjort av er!

Har påminnt Fondamenta igen om offerten.

Maria sa...

Massor av kul, du får skynda dig hem till allt spännande! Det ser kalasfint ut med de nya kuporna, det kommer att bli sååå fint när allt är på plats. :)

Kram

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Herregud, vad huset blir fint! Och vad snabbt det går när man inte har en man som bygger...till alla andra först och till oss sist:-)
Vad ska ni ha för färg på huset? Har jag missat det inlägget?

Vimsingen sa...

Leena, ert hus går ju fram i rekord fart. Ni har ju snart båda badrum och kök! Men jag förstår att det tär att leva i en byggnadsplats.

Vi ska ha vit, just nu väljer vi mellan vit och råvit (vit med lite svart i). Stockholmsvit har vi dissat då den innehåller lite gult. Men det är svåra beslut det där med vitt.

Maria sa...

Hej och hå! Om det vore så väl. :) En bits promenad blir det förvisso men jag åker större delen av vägen. Nej, träningen tar vi på mer humana "efter-jobbet-tider". :)

Huset på Marbogården sa...

Blev ju riktigt snyggt, speciellt med den runda formen:)

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Vårt förra hus från -34 var också putsat och vitt. Men vi valde helt obruten vit silikatfärg på väggarna, vita träfönster och en ljusgrå grund. Och jädrar vad snyggt det blev!