söndag 2 augusti 2009

Jag och Zlatan gillar samma stil

Vi har varit i Malmö över helgen. Min mamma fyllde 60 år och hade stor fest. Jättekul!


Lite trött var jag efter att först i fredags åkt flyg från Östersund till Stockholm, därefter packat om och på lördag morgon tagit första flyget till Malmö.

Jag är född i Malmö och det känns alltid lite som att komma hem även om jag inte har bott där på 16 år. Eftersom vi var ganska många som kom resande för att fira mamma hade jag och maken bestämt det för att bo på hotell. Vi bodde på hotell Duxiana ett nytt concepthotell i Malmö. Kan verkligen rekommenderas. Snygg modern design som kombinerats med detaljer från gamla hotellet.
Idag var vi ute och promenerade och nyfiken som jag är, var jag tvungen att gå förbi ett hus som jag så på hemnet i våras. Jag har inspirerats mycket av huset, både utvändigt och invändigt. Exempelvis fick jag iden om de rundade fönster kuporna från detta hus. Tyvärr var trädgården så uppvuxen att det inte gick att ta några egna bilder. Men jag kan väl säga att som vanligt får mäklarna huset att se större och trevligare ut. Jag förstår också varför mäklarna inte hade några bilder på garaget....Bara ett par kvarter längre bort ligger Zlatans hus. Så vi var ju bara TVUNGNA att gå förbi. Man ser inte så mycket för muren täcker det mesta, men vilka snygga franska balkonger! Och vad har Zlatan? Takkupor med runda överkant.I morgon bär det av till Uppsala, så jag får i alla fall sova hemma. Trappsnickaren kommer också imorgon och det ska bli spännade. Maken mäter och mäter för att trapp och badrum ska få plats. Än så länge har vi cm på vår sida. Det positiva med det felmäta huset är att huset är 7 cm längre i verkligheten än på ritningen, och det är positivt för trappen!
PS. Det är klart maken och jag måste ha en dux säng, bättre reklam för än säng än att låta kunderna provsova i den kan man nog inte få. Vi ska bara ha ett nytt sovrum först att ställa den nya sängen i. DS.
9 kommentarer:

Helene sa...

Ni verkar ha haft bättre tur med hotell än vi hade i Kristianstad.
Vi var där i helgen o var på fest hos Leena o Jonas i Tosteberga.
Det var jättekul, fick träffa Viveka också från Humlebacken.

Kram Helene

Taklyftet sa...

Takkuporna blir jätte fina och vilken trevlig tur till Malmö ni verkar ha haft.
Känner igen det där med att mäta och mäta när det gäller trappan och vara glad över var enda centimeter.
Men ha inte för bråttom med den, vi är glada att den kom in så sent som den gjorde för den hade bara varit i vägen när vi skulle få upp vårat byggmaterial. Stora gips skivor är mycket enklare att lyfta rakt upp i hålet än att trixa sig runt och vara rädd att man slår i trappen och skadar den.

Huset på Marbogården sa...

Rundade takkupor är snygga, så ni har gjort helt rätt, kommer passa perfekt på ert hus!

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

SJÄLVKLART ska ni komma på helvägsfesten, fattas bara annat. Förhoppningsvis blir den av nästa sommar:-))

Taklyftet sa...

Vi får inte mörkt för tillfället i sovrummet men vi ska köpa rullgardiner från Velux så fort vi får tid. Maken och jag är vana att ha det ljust så ännu så länge har det inte stört oss så mycket. Däremot har vi inte vant oss vid att regnet smattrar ;-)

Ika sa...

Kollar man på måndandsbilden så är det till vänster och höger om ut skjutet med de stora fönstrena som vi kommer bygga ut. Huset kommer mao bli rektangulärt till slut. Vi är just nu under altanen på bilden o gräver.

Soltorp sa...

Jag håller med, det är så snyggt Zlatans hus. Åh vad mysigt med Malmö, jag var ju där i några dagar men längtar tillbaka! Vad fint hotellet ser ut, det är så skönt att bo på hotell, och koppla av, slippa bädda och göra frukost....

Maria sa...

Massor med kul att ha stor-fest för lilla mamma. Ett försenat grattis till henne. :)
Jag och Zlatan har nog också samma smak - Not till honom; den dag han känner för att skänka sitt hus till lilla mig kommer jag att bli väldigt glad, julafton hela veckan!! ;)

Kul också att höra att det rullar på för er och att de felaktiga måtten är åt "rätt håll". :)

Ha nu en härlig dag.
Stor kram

Ika sa...

Vi kommer att riva en del innerväggar men i stort kan man säga att ena utbyggnaden blir hall och den andra tvättstuga.