torsdag 13 augusti 2009

Klart med trappa

Vi har bestämt oss för trappa och trapptillverkare. Det kommer att bli en blandning mellan denna trappa och trappan som dreamhouse har. Fast om det går vill vi ha elipsformade pinnar, annars runda.
Anledning till att vi måste beställa trappa så tidigt är att vi måste ha exakta mått får trapphålet (för att bjälklagret ska kunna göras klart). Vi måste också flytta en vägg i nedervåningen för att få plats med trappan, samt golvet måste läggas om i undervåningen.

Med golvet kommer ett problem. Jag vet inte åt vilket håll fiskbensparketten ska ligga. Det naturliga vore tycker jag om man såg fiskbenen rakt fram när man kom in i hallen. Detta blir dock tvärt emot hur parketten är lagd i stora rummet. Sedan känns det som att parketten borde vara lagd innan trappen sätts på men också helst efter att trappen skruvasts fast. Detta då skruvarna helst ska fästas i "icke rörligt material" medans trappan snyggast står på parketten.

Å andra sidan är väl vi inte så kristall klara heller för vi vill ha trappan nu men inte för tidigt för att inte slita på den när byggmatrial ska upp på andra våningen men före killarna flyttar upp. Men vi verkar få ihop en bra tidplan med trappis.

5 kommentarer:

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Det där med i vilken riktning golvet ska ligga är svårt. Jag sa "I ljusets riktning", Jonas sa "I husets riktning". Nu när det är lagt som jag vill konstaterar han att "det blev ju riktigt snyggt";-)
Och det följer även ögat när man kommer in i rummet/rummen.
Träligt det där med plåtslagaren. Fast å andra sidan tror jag att det blir jättebra med en ännu ljusare grund. Men det där är ju en smaksak, som så mycket annat. Fast det finns en gammal färglära som säger att det bästa är att grunden är nästan lika ljus, eller något mörkare än fasaden. En ljus grund gör att huset ser högre och smalare ut, en mörk grund förminskar huset.

Oj, vad jag längtar efter att se de danska pannorna uppe. Det kommer att bli så jädra snyggt. För ni har väl inte ändrat er där?

Vimsingen sa...

Danska pannor blir det! De ska komma upp på måndag med lite tur. Tack för tipsen om grunden!

Vimsingen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny sa...

Den trappon kommer att passa kanon i ert hus. Har sett bilderna du publicerat under sommaren. Ert hus blir sååå vackert;)

VILLA VRÅKEN sa...

Hej hej....Så fint ni får det! Trappen kommer att bli klockren!!

Ha en trevlig helg!

Kramar