onsdag 5 augusti 2009

Rörigt

De har gått så fort de senaste dagarna. Jag hade tänkt fota när byggarna isolerade klart hela övervåningen och när rörläggaren var och drog alla rör, men plötsligt sa byggarna att de var klara och att de stänger golvet dvs lägger på golvspånet imorgon. Under ligger då rören för el, vatten, avlopp och element. Hoppsan då är de alltså snart klara invändigt.

Men så bra var det inte. Maken har tyckt att VVS killarna är några riktiga lirare. Inte så stringenta som byggarna och han har varit och kontrollmätt varje kväll för att de ska göra enligt ritningarna. Bland annat hade de lagt ett rör för elementen rakt över trapphållet. Inte så smart. Maken (och även byggarna) har tyckt att det varit väldigt många rör och väldigt många hål i balkarna.
Idag när arkitekten var och tittade på huset för att hjälpa till med färgen till sockeln (Leena säger att det heter grunden) så gick han upp på ovanvåningen för att kolla hur det såg ut. Han blev förskräckt av hur många rör de dragit och vilka vägar de tagit framför allt i badrummen där balkarna ligger tätare. Så det blir för byggarna att förstärka upp och de får inte stänga innan kvalitetsansvarig varit och tittat.....


"Våra" tre byggare går på semester på torsdag. Det är dem väl förunnat, då de slitigt med vårt hus i snart 8 veckor. Vi är väldigt nöjda med dem, alltid trevliga och förklarar vad de gör. Nu kommer ett nytt bygglag från samma firma och ska ta vid. Vi får hoppas att de är lika bra.

3 kommentarer:

Huset på Marbogården sa...

Tråkigt när det skall krångla till sig, men hoppas att det löser sig i slut ändan...

Ika sa...

Min uppkoppling här hemma är så dålig att jag ligger lite efter med att kolla på din blogg.

Ser så städat och ordentligt ut på eran övervåning.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Jag berättade det för Jonas, om sockeln, eftersom jag aldrig har hört det uttrycket på hus. Då sa han att man använder både och. "Färgen man använder till att måla grunden med kallas faktiskt sockelfärg", förklarade han.

Jaha...men det är väl bara för att det skulle blivit helt fel om den hade hetat GRUNDFÄRG. Hahahaha!