torsdag 20 augusti 2009

Förundrad över färgen på tegelpannor

Vi har valt tegelpannor med stor omsorg. Den tegelpanna vi var intresserad av fanns inte att beskåda i någon bygghandel nära oss, så företaget skickade oss en provpanna som vi kunde titta på . Provpanna ses till vänster i bild.Till höger i bild ser ni en panna från vår leverans. Kan man se att detta är samma panna? Nej, det är inte solen, ljuset mm som gör skillnaden.


Inte så att vi är missnöjda med färgen, men lite förvånade. Igår ringde jag Monier som tillverkar pannorna för att fråga. Först kollade hon att det var rätt leverans, vilken inte var så svårt, då vi typ är de ända i Sverige (nåja över Skåne) som köpt denna tegelpanna i år. Sedan sa hon att de kan skilja lite i färg och att man därför ska blanda tegelpannor från olika pallar och det fårtår vi. Men den panna vi fått i leveranse är ju glansig och nästa silverfärgad. Kommer den mattas, ändra färg eller.....? Är den behandlad med något som kommer att försvinna? Det kunde hon inte svara på, men hon sa att hon blev lite orolig när jag sa att den var glansig, för det ska den inte vara . En säljare ska ringa till maken idag och se om han ska ta sig en titt på papporna.

Som sagt vi är inte direkt missnöjda, men med tanke på att vi val färg på takplåten utifrån färgen på tegelpannorna (provpannan) och grundfärg utifrån färgen på plåten så blir man ju lite förundrad. Färgkoden på tegelpannan kunde jag få av damen på monier, men jag sa det var nog liks bra att låta bli eftersom jag inte vet om det är färgkoden på provpappan eller pannorna som har leverats.


Själv tror jag att den är behandlad men något skyddande eller att det är någon form av överskotts färg. Men jag vet inte för jag vet egentligen inte hur man i detalj tillverkar tegelpannor. Skulle va kul att veta. Någon som vet?


4 kommentarer:

Ina sa...

skumt detta med färger...
man tror ju att vitt är vitt, grått är grått.. men icke sa nicke... inget är som det skall vara.

//ina

Huset på Marbogården sa...

Förra året när vi fick våra på plats, så såg det ut att vara samma. Ser ju lite konstigt ut på bilden, så förstår om ni är fundersamma. Det blir säkert bra i slut ändan.

Soltorp sa...

Hmm ja vad lustigt! Men det borde ju stämma något sånär på provpannan och inte så stor skillnad, har ingen aning om det glansiga, dom måste ha gjort fel helt enkelt och efterbehandlat den med en glansig yta? Det är bara att reklamera om det finns tid i byggprocessen annars pruta som tusan på priset, det är verkligen dåligt, och ni som har valt med sån omsrog och allt. Nej det där skulle inte jag köpa utan få några pengar tillbaka! Lycka till nu! Kram Vivi

Ika sa...

Väldigt stor skillnad på färgerna på pannorna. Hoppas att det är npågon yt behandling som skiljer dem åt så at ni inte fått helt fel.