måndag 17 augusti 2009

Takpannor på G!

Nu börjar byggarna lägga takpannor!

Vilket jobb. 8 man hivar upp takpannor.


6 kommentarer:

Huset på Marbogården sa...

Spännande.....

ColonialEast sa...

Hej Fru Vilma!
Spotarna med rörelsedetektorer har vi satt över garaget samt på baksidan vid altanen. Det går inte att vistas överhuvudtaget på baksidan utan att få en strålkastare i nyllet :-)
Badrumsdörren behöll vi den gamla. Tills vidare i alla fall. Jag funderar lite vad göra med dörrarna här nere. De är helt släta. Eventuellt fixar jag något med dom eller byter ut dom när jag vet vilka dörrar det blir på övervåningen.

PS. Har ni testat om ni har svaj på övervåningen? Vi har precis insett att vårt golv - efter att vi la på golvspånet svajjar rejält. Vi håller på att undersöka orsaken till detta ... inte kul. Kram!!

Vimsingen sa...

Hejsan,
Nej, vi har ingen svikt däruppe, däremot upptänkte kvallitersansvarig igår att några av takstolar låg 1 cm lägre än de andra och därmed blir golvet lite snett. Detta ska byggarna åtgärda enligt ett möte byggarna och kvallitersansvarige haft idag. Det är så många små ska saker som måste kolla och så många saker man inte vet om de blir stora i slutändan eller är bagateller. Svikt förstår jag att ni inte vill ha. Jag antar att ni kolla med borkas och kvalitetsansvarig. Berätta hur det går. Hoppas det är ett enkelt problem att lösa.


Att jag var nyfiken på dörren till badrummet beror på att vi inte ska göra om badrummet och då vill maken behålla dörren, en 50-tals dörr i ek. Ev måla om den. Anledningen är att han inte vill ta bort karmen och bryta våtskiktet (eller vad det nu heter). Jag vill ha samma dörrar överallt, men får nog ge mig i den frågan.

/Vimsingen

Vimsingen sa...

Hej igen,

Maken informerar:

Vi hade kvalitetsansvarig här igår. Han och maken ”provhoppade” golvet på övervåningen för att just undersöka detta. Vår rörfirma har borrat lite vårdslöst vid rördragningen så byggarna har fått förstärka genomföringarna just för att det inte skall bli svaj. Som väl är så har vi inget svaj i bjälklaget.


Maken som läst på lite så har det att göra med om avståndet mellan bärningspunkterna är för långt i förhållande till hur tjocka golvbjälkar man har. Men det är en sak som er kvalitetsansvarig skall ha koll på, lyssna med honom. Risken om man har svaj är kanske inte att golvet rasar in, för det gör det sannolikt inte utan att ytgolvet utsätts för spänningar och spricker.Allt ovan enligt maken, jag är mer för färg och form än byggteknik./Vimsingen

Ina sa...

många takpannor blir det.......
//ina

Ika sa...

Langen går förstår jag!

Vi har ju övat oss att bygga på ett garage redan så det där med nivå på takstolar har vi redan lärt oss.