tisdag 25 augusti 2009

Mer hallgolv

Tack för alla kommentarer! Maken och jag funderar och kliar oss i huvudet. Problemet är att beslutet måste fattas inom de närmaste veckorna.
Jag la också ut mina golvfunderingarbyggahus.se och fick en väldigt intressant kommentar.

"Nu vet jag inte vilket träslag det är, men gissar på ek som var det vanligaste. Ett nyslipat golv där man får bort gulnad lack och träet återfår sin tidigare nyans kan bli en riktig höjdare. V hade ett gammal björkgolv från tidigt 60-tal i rutor uppbyggt av tunna limmade björkbitar med storleken 2-3mm. Det såg för bedrövligt ut med repor, märken och äcklig gul färg. Vi chansade och lät en firma slipa och lacka. Det blev ett helt nytt golv.Det man skulle kunna göra extra om det är ett ekgolv är att blanda i lite vitt pigment i lacken för att få det lite ljusare, men här kan en golvsliparfirma ge lite mera tips.Jag skulle vara rädd om ett sådant golv och kanske fundera på hur jag skulle kunna "designa" om hallen så att golvet passar bättre, lite färg och tapet är enklare att åtgärda."

Tål att tänkas på.

Fler bilder från huset har efterfrågats och det kommer. Just nu muras det skorsten och fixas lite på vinden, så det händer inte så mycket som är bildmässigt. Sedan jobbar jag 9 timmar per dag denna veckan plus 2 timmars pendling så jag är inte hemma så mycket för att fotografera. Återkommer!

7 kommentarer:

Helene sa...

Jag hann inte kommentera ditt förra inlägg men håller med Bygga hus kommentaren.
Vi slipade och lackade våra golv i vårt hus för ca 20 år sedan, de är ganska mörka. De vi slipat om och lackat med vattenbaserad modernare lack är ljusa efter flera år och mycket snyggare.
Konsensus: slipa golvet och lacka om det ev, med vitpigment om det behövs så blir det säkert snyggt och mer likt golvet i rummet bredvid. Tycker inte ni ska mörkbetsa det, vet de som ångrat sig och det är stört omöjligt att gå tillbaka till ursprunget om man inte slipar golvet mycket, mycket.

Kram Helene

Ika sa...

Låter som tuffa dagar på arbetet. Är nyfiken på mer bilder men spara på energin så att den orkar hela hösten.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Oj, vad du jobbar människa! Ta nu inte i så att du mister glöder bara;-)

Jag håller med Helene, i allt!!

Ina sa...

Jag puffar för ljust.....

Och säger som Leena - ta hand om dig.. mist inte glöden.

kram Ina

Ina sa...

Hej
Tack för uppeppningen..
(har faktiskt fått 3 guldstjärnor *ler* 1st = -3kg.....)

Huset på Marbogården sa...

Jobba inte ihjäl dig:) Skall bli intressant att höra hur ni gör med golvet och sen se slutresultatet.
Ha det gott!

Hannah`s Dreamlife sa...

Hej! Vi kommer att sälja till en början Canada Goose Home på NK i sthlm och Ekerö Möbler....Gå in på hemsidan Canada Goose Home´s hemsida så kan du titta i den nya katalogen...så ser du alla produkter.Vet att vi har en del på gång i göteborg..får se vem det blir....Tips kanske på en bra butik?
Kram Hannah