måndag 1 december 2008

Mer offertfunderingar

Vi väntar på om de andra firmorna ska ge ett motbud på den senaste offerten. Vi har dock ett frågetecken på den firma som ligger lägst i bud och det är hur deras finansiella situation ser ut. Inte ett så litet frågetecken kanske man vill ju inte att de som bygger konkar mitt i ett byggeprocessen. Maken håller på att kolla upp detta.

Vi har också begärt att byta säljare hos detta företag. Den som var hos i förra veckan ville mest prata om vad vi arbetade med och berätta hur fint vårt hus är. En riktigt försäljartyp av den mer sliskigare sorten. Vi är liksom förbi stadiumet där någon säger ”å vilket fint hus ni har, blir perfekt för en taklyft ” eller ”vi kan göra allt det fixar sig”. Vi vill hellre veta vad det kostar och vad som ingår i detalj. Eller som en vän till oss sa ” med den attityden, hur känns det att diskutera problemen när de uppkommer". Så i nästa vecka kommer deras försäljningschef hem till oss för vidare diskussion.

5 kommentarer:

Fru Bes Blogg sa...

haha ja visst var det fynd, men det gäller att vara med från öppning annars försvinner fynden, så jag får tacka Milton för att han vaknade typ 06.10, så vi var på hugget när de öppnade hihi!

Nu ska jag läsa din blogg! Såg fin ut :-)

Välkommen åter till mig!

/Fina

ColonialEast sa...

Hejsan!

Ser att ni börjar närma er beslut och läste också din frågeställning - när är man mätt och när är man redo att ta beslut. Skitsvårt!

Vi tog nog vårt mycket med magkänsla tror jag. Tycker det är superviktigt att det blir bra. Man ska ju bo här länge. Blir det inte bra så kommer det ju också att kosta massa i slutändan och det man fått lägre i pris från en billigare leverantör äts snabbt upp av de kostnader man kanske får om det inte blir bra.

Kram, Petra

PS. Det var inte din make som var här i söndags och tittade på vårt lyft?? Vi hade i alla fall en man här på "referensbesök" som var i slutfasen att besluta vilken väg de skulle gå med lyftet.

ColonialEast sa...

Glömde skriva - vi är riktigt nöjda med Borkas leverans om ni funderar på att anlita dom.

Staffan, Jenny & Simon sa...

Jo, snön gör ju att det blir lite ljusare :-) Får väl se om vi tycker det är lika kul när det blir dags för snöskottning

/Jenny

Charlottas hemmaplaner sa...

Vad sunt att ni bytte säljare i detta skede! Sliskiga försäljartyper har man sett alltför ofta. Jag brukar kalla dessa herrar (oftast män) för krokodiler. STOR käft & INGA öron.

Hoppas att nästa möte blir mer givande.

//Charlotta.