tisdag 9 december 2008

Köksrenovering light

Allt kloka människor runt omkring mig (inkl. min man) säger att vi ska vänta med vår köksrenovering. Jag har fått många klocka kommenterar, tex att river man väggar kan nya idéer komma fram. Men jag tänkte i alla fall samla mina ideer här, så att jag kan ta fram dem när det blir dags för oss att ta sig an köket.

Våra luckor är Marbodalsluckan Vasa, rustik ek. Eller som farbrodern som vi köpte huset sa, min fru ville alltid ha vitt kök men när hon gick bort fick jag för första gången bestämma och jag vill ha ek (enligt min smak hade frun rätt). Och ek blev det. Ett helt kök. Knappt använt när vi flyttade in då farbrors var åttio när han renoverade köket och nittio när han sålde.

Nu ska dessa bli vitlackerade och kommer då mest att lika Marbodalluckan Classica vit.


Till detta är jag lite inne på en knopp oval antik, men kanske hittar något annat kul på vägen.

Idag är kaklet hudfärgat. Vi har köpt ett glasmosai (hittade på utförsäljning 100 kr kvm), men jag börjar nog luta åt ett vit kakel. Kanske lite mer sterilt för att uppväga de ruskiska lukorna. Enkelt vit med svarta fogar. Bänkskiva har vi varit inne på svart granit, så där håller vi nog fast vi som tidigare.
Golv. Ja i hela nedervåning är det ju parkett och får jag som jag vill så fortsätta vi med detta. Matrum och kök slås ihop och blir ett rum och i matrummet ligger där redan fiskbensparkett. Så några futtiga meter till kan väl inte skada.
Vidare så har min man i många år önskat sig matsalsgrupp Vardags. I svart tror jag det skulle uppväga de rustikaluckorna och bli en ganska bra kombination.
Lite som den här matgruppen fast med svart bord. Andra tips och ideer mottages taksamt!
Tillbaka till verkligheten och offertläsningen från elektriker, VVS och grundläggare, så mycket tråkigare än att planera köksrenovering, men så mycket mer nödvändigt!

2 kommentarer:

ColonialEast sa...

Hejsan!

Först trodde jag att den övre bilden med ekluckor var nittioåriga farbrorns kök. Vilken härlig smak!!! Sen insåg jag att det var en Marbodalbild :-)

Vi har också ekluckor i vårt kök nu. Tyckte det var jättesnyggt i en kvart ungefär (det var jag själv som valde). När vi gör om köket blir det vitt!

Har du kollat med maken om det var han som var här? Jag tror nästan det var det för det är så mycket som stämmer.

Kram!!

Leena sa...

Jag har hela tiden fått för mig att du är en funkistyp, men inser allt mer att till stor del liknar mig i smak och tycke. Vi ska också ha kaklet du visar (i köket), och med svart fog:-)

Jag gillar ek. Tycker att det känns varmt och ombonat och är glad att vi har bestämt oss för att blanda ek och vitt. Tror det blir mysigt till den svarta granitskivan (som vi också ska ha). Och förhoppningsvis blir de svarta vitvarorna pricken över I:et.

Precis som du är jag i valet och kvalet om vilka innerdörrar vi ska välja.
Lutar åt släta, höga, ena dagen och dörrar med ram den andra.

Tror att jag kör "elle belle bi..."

:-)