onsdag 10 december 2008

Fiskbensparkettläggningsövning


Jag håller på att planera inför min fiskbenparkettläggningsövning i julhelgen. Maken ska lägga ut en övninggrund på 2X 3 meter i garaget, där jag ska få öva fiskbensparkettläggning. Jag har i dag räknat hur mycket parkett jag behöver. Det kan låta enkelt vid första anblicken 2X3 m= 6 kvm. Men riktigt så enkelt är det inte. Stavarna är olika stora då man fört lägger en kant och sedan en ram och därefter fiskbensmönstret. Så jag har räknat ut hur mycket jag behöver av varje sort.

När jag glad i hågen meddelar maken detta, säger han att golvspånet är 1,8 X 2,4 m vid nogram mätning. Så det är bara att börja räkna om. Men jag ger mig inte! Det är bara att räkna om.

3 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Oj, det låter avancerat!!
Lycka till

Malin sa...

Det blir spännande att: idag har jag haft ett rologt besök med jobbet då jag besökte ridutbildningarna på Strömsholm, vilket vackert ställe. I morgon har de Lucia i gamla ridhuset kl. 7.00, vi får se om vi tar oss dit i snöovädret;-)
Hälsar
/Malin

Ika sa...

Låter väldigt komplicerat få att få till ett golv men stå på dig o visa att du kan. Kommer säkert att bli grymt snyggt!!