söndag 3 augusti 2008

Vi köper hus


Mitt första blogginlägg. Bloggen kommer främst att handla om vårt hus och den tillbyggnad vi planerar.

Men fört lite historia;

När vi köpte huset viste vi redan att vi skulle bygga till. Planen för husköpet var att köpa ett lite mindre hus, på ett bra läge, bo in oss för att sedan bygga ut. I tankarna hade vi nog redan från början att det skulle vara ett enplanshus där vi skulle bygga på en hel våning.

När vi väl hittade huset gick allt fort. Till vår lycka var budgivning över snabbt och priset hade bara ökat med 80 000 kr. Min första tanke var att det måste vara något fel på huset (mögel, fuktskada) men huset var besiktigat en gång och vi gjorde en besiktning med en annan firma och sa att huset var i prima skick. Sagt och gjort. I början av våren 2007 flyttade vi in och började ytrenovera. Mest målade vi. Vi bestämde oss för att till skillnad från när vi renoverade lägenheten och allt gick i vitt skulle vi bli djärva och valde – grått. En ljusgrå ton i vardagsrummet och en lite mörkare ton i sovrummen. I hallen valde vi en orkidétapet från Cole and son. Det blev fantastik, även om jag inte idag förstår hur jag och min man vågade välja en så storblommig tapet. Men den är väldigt rogivande.

Kök och badrum behövde vi inte göra något åt. De är från Marbodal och inte så gamla. Kanske inte vad jag skulle ha valt i första hand men helt ok. Vi ska lägga en ny bänkskiva och byta kakel. Vi har faktiskt köpt kakel och ska bara komma vidare i processen…
I bandrummet bytte vi dusch kabinen mot ett badkar. Ett lyft! Både min man och jag älskar att bad.

Trädgården var ganska fin men vildvuxen efter som mannen vi köpte av var över 90 år och väl inte hade orkat med beskäring de senaste åren. Första sommaren fick vid hjälp av en trädgård intresserad kollega till mig att beskära buskar och träd. Fyra tallar fick också stryka med och blev nedsågade

1 kommentar:

B.O.B sa...

Otroligt läcker tapet, kul att ni vågade välja den. Såg den själva i butiken men fegade ur till förmån för något betydligt mildare.