torsdag 28 augusti 2008

Borkas takvåningar, Åtvidabergs hus och takvåningar, Åtvidabergshus

Så har vi då fått in offerter från dessa tre firmor. Lite svårt att jämföra då olika saker ingår från olika firmor. Det handlar om hur mycket isolering som finns med, om de bygger till vår lilla tillbyggnad eller ej. Åtvidabergs hus och takvåningar kunde ge oss ett bra pris på fönster till undervåningen och vi anlitade dem men inte få med tillbyggnaden. Generellt sett tycker jag att de var trevligast att ha att göra med och skulle vi ha anlitat någon hade jag röstat på dem. Dock så kommer ett rent taklyft med någon av dessa firmor att bli utlöst dyrt. Vi har räknat på ca 25 % dyrare än med de offerter vi har fått in a byggfirmor idag. Visst är det smidigt att få upp en våning på en vecka men det är ju inte så att den övre våningen går att bo i efter en vecka utan det skulle minst ta ett par månader att färdigställa det hela MED en byggfirma. Och man gör allt själv, kan det ta hur lång tid som helst. Visst du kan bo kvar, men det tror även de byggfirmor vi talat med att det går även om de också säger att för den mentala hälsan kanske det kan vara bra att hyra något annat i ett par månader.


Så nu går vi över till att pressa priset på byggfirmor. Högkonjunkturen i byggbranschen håller ju på att vända sägs det. Tips på byggfirmor som är bra biliga och kan tänka sig att utföra arbeten i Stockholmsområdet mottages gärna!

4 kommentarer:

Mrs Small Town sa...

Inga tips på bra byggfirma tyvärr... Men jag känner igen mig i hur svårt det är att jämföra offerter!

Vi är så glada att vi la ner lite extra tid på att få in bra offerter. Vi tog hjälp av vår arkitekt att skriva bygghandlingarna som sedan utgjorde vår offerter.

Tillslut stod valet till den lokalafirma som vi kände till väl (kanske inte var den allra billigaste, men det kändes tryggast). De gjorde tillbyggnaden + ny exteriör på det befintliga och ska lämna tillbyggnaden snickarklar. Därefter gör vi resten själva.

Vi valde också ett fastpris och DET är jag överlycklig över!!!

(Om du vill veta mer om vår upphandlingsprocess så läs gärna på min blogg).

Återigen Lycka till!

Varma hälsningar
/Sara Small Town

Inredningsbloggar sa...

Hej där - du har väl varit inne hos oss och kollat idag. Vårt lyft sker idag och det är Borkas som lyfter.

ColonialEast sa...

Oh nej, nu glömde jag logga ut från inredningsbloggar. Det är på ColonialEast det sker ett taklyft idag ....

flop sa...

Hej, jag har ibland läst om ert projekt. Hur gick det med ert taklyft? Backade ni ur? Jag tyckte mig se att ni byggde med takstolar. För oss har taklyftet inte varit så lyckat. Åtvidabergs hus och takvåningar började lyftet för ett halvt år sedan men arbetet är fortfarande på hälft. Fel efter fel, stora fel. Tyvärr är också takten på reparationerna ganska ynklig. Med den här farten, så får vi ännu vänta i månader. Företaget borde ju vara i relativt gott skick om man ser på det senaste bokslutet, och ha resurser för att korrigera sina fel. Men verkligheten är något helt annat. En intressant detalj är att Emil Modul AB, som har samma adress och delvis samma personer som Åtvidabergs hus och takvåningar, har stora problem och genomgår företagssanering. Tidigare i år söktes Emil Villa och element i konkurs. Hoppas det gick bättre för er, ni hade ett ännu mera komplicerat hus.