tisdag 30 juni 2009

Gårdagens takstolsresning

Igår kom takstolarna och byggarna kunde äntligen börja riva taket och bära upp takstolarna. Vilket jobb! 3 meter höga och 8 meter länga. Och då är det bara halva takstolarna. Den andra delen"toppen" ska på senare. Sex man krävdes det. 30 grader varmt.... hu vilket jobb. Sedan måttades takstolarna in och spikades fast. Blev en del skräp när det gamla taket åkte ner. Och då är bara halva taket nere....


Efter det spikades råsponten upp. Lutningen ser lite konstig ut men det är för att det bara är halva takstolen som är uppspikad. Bild från baksidan av huset
Och bild från framsidan.Klockan 22.20 gav de upp för kvällen. De är uthålliga våra byggare. Att vara inne när de bygger är inte att tänka på det låter som om taket skulle ramla ner. När byggarna hade gått hem gick vi upp på taket och satt och kikade ut bland bräderna. Så högt upp! Konstig känsla att titta ner på träd som man normalt sätt tittar upp på. Idag fortsätter de. Ska bli så spännade att komma hem ikväll.


8 kommentarer:

Soltorp sa...

Oj vilket slit! Det blir kul och följa allt som händer! Lycka till med allt kram Vivi

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Jag har hela tiden fått för mig att ni skulle göra ett taklyft i form av ytterligare ett helt våningsplan. Men jag har nog fel för det ser ut att bli ett en- och ett halvplans, eller?

ColonialEast sa...

Gud vad spännande - nu är ni på gång! Jag har hållit mig borta från bloggeriet ett tag och missat en hel del ser jag. Nu ska jag följa det med stooooort intresse!! Lycka till med allt!

Huset på Marbogården sa...

oj vad spännande:) Blir roligt att se fortsättningen...

Vimsingen sa...

Från början var det tänkt ett helt våningsplan men i och med att vi ändrade till ett massard tak blir det väl 1,5 plan. Fast det vi missar i yta är 4 kvm. &0 cm in i rummet har vi fullhöjd.
/Vimsingen

Vimsingen sa...

Från början var det tänkt ett helt våningsplan men i och med att vi ändrade till ett massard tak blir det väl 1,5 plan. Fast det vi missar i yta är 4 kvm. &0 cm in i rummet har vi fullhöjd.
/Vimsingen

Magnus sa...

Ser ut att bli väldigt fint!

Vågar man fråga vad ni räknar med att hela taklyftet kommer att kosta?

Vimsingen sa...

Svårt att säga vad kostnadem blir. Men när vi pratade med taklyftarfirmor sa de att ni måste räkna med 2 miljoner innan det är klart... nu har vi inte gjort ett taklyft och fått ner priset. Men vi har gjort en del dyrare tillval tex dörr.

Man kan pressa priserna rätt mycket om man ligger på och letar efter det biligaste alternativet. Ju mer du gör själv ju billigare blir det. Men man ska ju orka med projektet också.
/Vimsingen