torsdag 11 juni 2009

Första byggdagen

Första byggdagen är nu till enda. Jag var så nyfiken att jag säkert ringde hem 10 gånger.

Byggarna kom i morse och vi hade (nästan) tömt vardagsrummet. Här ser ni vardags rummet innan arbetet började.Det som ska göras i vardags rummet är att hjärtväggen ska förstärkas. I och med det kommer taket, som är ett spänt tak att förstöras och måste därmed återställas.
På bilden ovan ser ni taken när spänväven är nertagen. Känns lite naket när det vita taket är borta och det bara är träbrädor i taket.Därefter skar de bort 8 cm av parketten närmast väggen. Det skär lite i hjärtat att röra vår fina parkett, men nu är det gjort. Under parketten är det reglar på ett cementgolv. Första planen var att regla upp väggen mot de reglar som finns i golven men det visade sig att det inte gick då golvreglarna är cc 80 och reglerna i väggen är cc 60. Så reglerna får ställas direkt på betonggolvet.
Imorgon fortsätter uppbyggande av hjärtväggen och sedan återställa taket.
Jag har inte träffat byggarna, men maken säger att det är trevliga och verkar kunna sin sak. Framför allt verkar de inte skita ner så mycket vilket är en fördel om vi ska ha dem här i tre månader.

2 kommentarer:

Från ruckel till palats sa...

Tack för komplimangen! Din blogg ska jag defivt lägga till i läslistan. Det är roligt att se vad andra husägare syslar med.
/M

Jenny sa...

Spännande! Det ska bli så kul att följa din tillbyggnad!