torsdag 26 februari 2009

Fasadfunderingar

Vi har fått de sista (förhoppningsvis) skisserna på den nya fasaden. Vi är nöjda även om jag är lite orolig för att huset blir lite för gulligt. Men fönster, spröjs och antigull detaljer har vi tid att diskutera. Nu går kompliteringen in till kommunen och de räknar med 1-4 veckors handläggning. Vi väntar också på att sportlovet ska ta slut så att trappfirmor och byggfirmor börjar återvända till sina arbetsplatser.

Vad gäller fasaden så kommer det att bli vit puts, kritvit utan speciellt mycket struktur. Taket blir den gråblå tegelpannan.Gråblått tegel med vita fönster.
Hus med lagom mycket spröjs.
Vad gäller fasaden så kommer det att bli vit puts, kritvit utan speciellt mycket struktur. Taket blir den gråblå tegelpannan. Min fundering gäller fönstret. Svarta, vita, gråa på utsidan? Spröjs eller inte spröjs? Bäst tror jag att det skulle bli med lite spröjs men inte för mycket. Jag tror i vilket falla som helst att spröjsat på de franska balkongerna ska bort som de är ritade på skissen. Altanen på framsidan på huset har jag lite svårt att visualisera mur den ska se ut. På ritningarna är det ritat ”kryssstaket”. Kanske lite i gulligaste laget för mig….


Vad gäller dörren så kommer den ju lite bort ur fokus då ingången ska gå via verandan. Alltså måste jag börja leta efter en enkel, snygg dörr i 20-tals stil.

Och vad har man för ytterbelysning på ett sådant här hus. Som är snygg, men inte för gullig och passar huset? Mycket att fundera på! Tips mottages tacksamt.

3 kommentarer:

Helene sa...

Huset kommer bli så snyggt!
Passande dörr kanske du hittar hos Polardörren.se.
Glasskopan jag skrev om kan du köpa om du klickar på loggan i inlägget så kommer du till företaget.

Helene

Malin sa...

Jag tror det vore snyggt med koppar som ärgar till ytterbelysning. Slät puts tycker jag också är snyggast.
Hälsar
/Malin

Ika sa...

För att de är lite kinkiga med höjden tror jag. Och sen har jag intrycket av att de inte bara godkänner utan att ha varit med någonstans och bestämt något.