söndag 8 februari 2009

Besök hos arkitekten

Tyvärr var det inte som jag trodde att arkitekten var klar. Han hade hittat ett problem. Problemet var dock inte nytt, då trappgubben ringt maken två timmar innan om samma problem. Vi saknar två trappsteg. Eller rättare sagt vi behöver komma högre upp innan trappan går igenom köksdörren. Som det är nu skulle detta ske på 1,6 m höjd och vi behöver 2 meter…
Suck och stön, det här var lite mer än jag klarar en fredag eftermiddag. Men maken fanns snabbt råd och frågad om vi inte kunde lägga trappan utanför badrummet. Och efter mycket mätande och diskuterade mellan maken och arkitekten om hur trappan skulle gå så tror de att de fick ihop det. Min hjärna hade då slutat fungera och jag bidrog inte med mycket.

Så nu ska arkitekten rita vidare på det han beskrev som de "lättare" bitarna. Hoppas han har rätt.

Det blev ingen trädfällning i helgen. Här har varit omväxlande snö omväxlande regn. Inte så idealiskt om man ska såga och bära grenar. Hoppas det är bättre väder nästa helg. Maken har dok bokat upp grävkillen för dränering, så han ska sätta igång så fort tjälen går ur marken.

6 kommentarer:

Ika sa...

Nu blev jag lite skrämd, vi hade inga problem alls med trappan på detvi räknat än så länge. Hoppas hoppas det kommer funka som vi ritat det. Lycka till med er forsättning.

Malin sa...

Hoppas det snart blir klart!
Själva väntar vi på våren för att börja gjuta!
Hälsar
/Malin

Taklyftet sa...

Det där med trappa och få till rätt antal steg är rätt knepigt, vi tänkte inte så långt i förväg utan har fått lösa det i efterhand men det gick som tur väl var.
Operationen är uppskjuten av en anledning som jag inte riktigt kan avslöja ännu, du får veta mer i början av mars.

ColonialEast sa...

Ja, trappan ja. Hua - den höll vi på att flyttade fram och tillbaka i oändlighet :-)

Jenny sa...

Hmm... Trist när man hoppats på något annat. Men trappor är kluriga och viktiga, så det får väl ta sin tid.

Olivia sa...

Hoppas att det blir klart!
Fin blogg du har.. måste kika in lite oftare från och med nu ;P