söndag 19 oktober 2008

Trappor

Tack för alla tips jag fått angående budget tipsplanering mm.

Igår var vi hemma hos vänner som har byggvana och precis har topprenoverat sin lägenhet. Vi kom (som alltid) att prata om vårt husbygge. Vi insåg att det nog är högtid att börja fundera på trappan. Enligt ritningarna ska vi ha en L-formad trappa som ska gå från vår lilla utbyggnad. I nuläget har vi dock möjlighet att flytta trappan en halv meter hit eller dit och anpassar den balk som måste stå i halen.

Så min uppgift denna vecka blir att kontakta trapptillverkare.

Skellefteå snickericentral pratade jag med på Hem &villa mässan och de verkade ha storerfarenhet av trapplyft vid taklyft, så dem ska jag kontakta. Ett annat tips är Trappfabriken som en taklyftare tipsade mig om. Ett tredje alternativ är att låta en snickare platsbygga trappan, men det är ju inte trät i trappan som är dyrt utan arbetskraften.

Sedan har jag förstått av Jenny med bloggen Taklyftet att innan man kan bygga trappa måste man ha bestämt golvmaterial. Vi har parkett på nedervåningen idag och min vision är ju fiskbensparkett på ovanvåningen också. Men vad händer om man ändrar sig eller måste ändra sig.

Tyvärr kan jag någon anledning inte länka, måste kolla vad det som är fel.

Vi vill ju ha ett funkisräcke, men det känns som en senare fråga. Fast räcket nedan är så snyggt.
2 kommentarer:

Taklyftet sa...

Vad kul att mina funderingar kommer till nytta för någon annan. Det ni egentligen behöver bestämma är vilken typ av golv ni vill ha för då kommer nog tjockleken vara konstant.
Vi har problemet att vi ska lägga om golvet både på bottenvåningen och övervåningen och har vi otur så kan det diffa på ca 2 cm och det blir inte så snyggt när man kommer upp för trappan och det är en höjd skillnad.
Tips, kolla med några fler trapptillverkare än Skellefteå, jag har precis skickat iväg offert begäran till två företag till som ligger i de här krokarna.
Lycka till! /Jenny

Malin sa...

Snyggt trppräcke, lite 50-tals stuk. Lycka tillmed trappan.
Ha en bra start på veckan
/Malin