söndag 5 oktober 2008

Dumphögar


Jag vet inte om det här fenomenet drabbar bara oss, men lite här och där växer det upp dumphögar. En dumphög är en hög, oftast med papper, viktiga eller halviktiga som man av någon anledning vill spara men inte riktigt har en bra plats för. Ibland hamnar även reklam i dessa. Om man saknar ett papper börjar letandet i dessa högar som oftast bildas i hallen, köket eller i något fönster. I helgen tog vi tag i dessa högar (igen). Vi har köpt fler mappar pärmar, gjort låder märkta schema etc. i hopp om att utrota dessa högar. Får se om vi lyckas denna gång….de har en tendens att ändå dyka upp. Alltid är det något viktigt som man vill spara, men inte riktigt vet var man ska lägga och vips har det bildats en ny dumphög.
Vi kommer nog aldrig att få ett så kliniskt rent hem som på bilden nedan, men det kanske inte är något att sträva efter?
3 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Jag håller med. Varför är det så? Man samlar på sej allsköns skit som sen bara ligger och skräpar. Blä...Kram Petronella

Charlottas hemmaplaner sa...

Precis så är det hemma hos oss också! Jag brukar göra ett ryck ibland och dumpa tillbaka sakerna i högarna till deras rätta ägare. Direkt på golven! Och vips hamnar de på rätt plats. Sedan kan dumphögen börja växa igen. Suck!
Ha en bra dag!

CoolHouse.se sa...

Här också! Vi har ändå gjort några ansatser till att bli av med "högen". Dessvärre gick det åt andra hållet, det blev TVÅ högar av det istället. Emellanåt blir jag smått vansinnig på dessa högar, men det är väl ett gemensamt beteende som ska bort helt enkelt. (Jo då, vi har organiserat om med mappar och allt annat, men vad hjälper det!? )