onsdag 1 oktober 2008

Här sker det tankearbete

Det händer en hel del bakom kulisserna. Nästa vecka träffar vi de två företagen om vi nu väljer mellan. Förhoppningsvis ska vi snart ta ett beslut om hur vi ska bygga övervåningen och vem som ska göra det.

Jag har pratat med byggnadskontoret om de ändringar vi vill göra på ritningarna, ändring av tak från valmat till ett vanligt sadeltak samt att vi ska ta bort en krånglig vinkel. Enligt handläggaren skulle detta inte vara något problem utan skulle gå relativt snabbt med en komplettering.

Vi börjar planera för att dränera om. Känns som ett stort tungt och inte så glamoröst jobb…..Vi har kommit i kontakt med en bra murare och börjat fundera på vilken sorts puts vill ha.

Viste inte från början att det fanns olika sorter? Men tydligen och det är något vi måste ta ställning till.

Beslut,beslut,beslut, fast det är roligare att ta beslut om puts än om att gräva upp halva trädgården.

3 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Visst är det mindre kul att planera för sådana saker som dränering? Dyrt är det också! Man får försöka tänka på att man sover gott om huset är friskt och man slipper jobbiga problem många år framöver. Och tänka framåt. Det finns många roliga beslut på vägen också. Risken är bara att man får beslutsångest eftersom det finns så mycket fint att välja på!
Lycka till med allt bakom kulisserna!
Ha en bra dag!
//Charlotta.

CoolHouse.se sa...

Var extremt noga med att ni följer detaljplanen! Vi gör det, men trots det har vi fått en överklagan på oss för någon vecka sedan. En stackars granne med ett 70-talshus tycker tydligen inte att det är så kul att få ett fräscht hus som granne. Tro ja, det...

En överklagan tar c:a 1 år att komma fram i Länsstyrelsens kö.

CoolHouse.se sa...

Det "roliga" är att grannen inte har något som helst att komma med, men sen jag såg deras överklagande av vårt bygglov så har jag sett en hel del "skojigheter" man kan överklaga på med deras fastighet. Ett bygglov vinner aldrig (!) laga kraft, så även om det är ett 70-talshus så är han inte safe. Nu hoppas jag att jag slipper ta till sånt där, men ska han dj-vlas, så... :)