lördag 18 oktober 2008

Budgetering

Vi håller på med budgetering. Inte så lätt med ett så stort projekt och så många olika delar som kan dra i väg åt olika håll. Vi ha nu beslutat oss för att dela upp bugeten i två delar´.

Del 1. Få på våningen och få en hel fasad.
Del2. När detta är klart och förhoppningsvis bugeten för del 1 hållits, går vi över i del två inredning av övervåning.

3 kommentarer:

Taklyftet sa...

Det är ingen dum ide att lägga upp det så, det är så vi har gjort. Vi tog lån till själv lyftet och resterade tar vi efterhand som vi har råd, det är därför det går så långsamt för oss.
//Jenny

ColonialEast sa...

Hejsan!! Ungefär så gör vi också. Hade i och för sig tänkt att ha ett lite snabbare tempo men nu har vi bestämt att fokuser på att få huset "vintertätt" och fixa det allra viktigaste. Sen tar vi resten i lite lugnare tempo. Känns inte så kul att dra på sig en massa lån i onödan nu när det är lite "finanskrisvarningar" osv.
Annat tips som jag kan ge är planera, planera. Man måste veta detaljerna väldigt tidigt i processen tycker jag. Min kompis som är arkitekt rådde mig att rita upp varenda rum i alla plan. Varenda vägg osv. Helt plötsligt ser man saker som inte funkar. Har säkert en massa andra tips men svårt att komma på nu. En annan sak som hände med taklyftet var ju att väggarna på övervåningen blir tjockare (pga nya regler för isolering) vilket bland annat påverkar när man bygger upp trappen. Man kan ju inte ha olika avstånd till väggen på neder och övervåningen. Har säkert massa andra tips oxå. Fråga om det är något speciellt!

Malin sa...

Hej,
mitt råd är att inte känna sig stressad över att det tar tid utan njuta av processen som en del av livet. Gör man allt klart på en gång måste ju allt renovera s om samtif´digt sedan;-) Bättre att fixa lite pö om pö och vila dess emellan.
Ha en bra helg
/Malin