torsdag 2 oktober 2008

Hur svårt kan det vara att välja en vitputsad fasad?


Hur svårt som helst och hur tråkigt som helst. Jag höll på att somna när jag läste igenom Maxits http://www.maxit.se/ hemsida som vår murare har rekommenderat. Överlåter nog detaljerna till min man så konsenterar jag mig på färgvalet. Kan Stockholmsvitt vara bra? Eller gråtvit? Eller ska man ha lite blått, gult grönt i det vita?3 kommentarer:

Villa Bellan sa...

Hejsan!
Vi skall oxå ha vitt på våran putsade fasad! Har inte alls börjat kika på de olika vita färgerna än. Ska nog göra det nu!
Så får man ännu mer beslutångest som jag hela tiden har över alla val! Min man tycker nog jag är lite jobbig ibland ;) Men man bygger ju bara 1 gång och då är det ju viktigt att vara nöjd!! =)
Och så ska man ju välja vit färg på inneväggarna i huset! Lika bra jag börjar kolla nu på en gång!

Helene

Familjen Eriksson sa...

Tja, inte blått i tycker jag. Då är risken att ert hus ser bebisblått ut på vintern. Fast det finns säkert de som tycker det är fint också. Svårt att råda om färg faktiskt. Överlag har färger en tendens att se blåare ut på fasader än vad de uppfattas som inomhus,Det är därför många blandningar har lite gult i sig, bara som info. Gråvit (S 0500 eller S 1000) eller Stockholmsvit (S 0502-Y) är nog vanligt. Är man petig kan man kolla vad det är för färg på plåtarna som levereras och ta samma färg.

Hoppas det var till hjälp, det blev en uppsats kände jag men jag tycker färglära är jättekul.

Kram
Maria

Maria sa...

Hej, vi valde "funkisvit" till vårt putsade hus och vi är jättenöjda!

Jag var orolig för att det skulle bli för "kallt" och samtidigt ville jag inte ha en färg som såg "pissgul" eller "lätt nikotinskadad" ut.

Den funkisvita färgen är verkligen vit, men ser inte alls kall ut. På sommaren när solen ligger på ser fasaden fantastisk ut och enligt mina grannar på området som har valt samma färg är den jättesnygg även på vintern mot snön.

Lyck till med dina val;)

Kramar Maria