fredag 12 september 2008

Höstplanering


Hu, nu verkar hösten ha kommit hit. Dax att tända brassan och krypa ner under en filt. Man kan ju tror från den här bloggen att det är bara jag som tänker och funderar. Men min man är minst lika aktiv. Denna vecka har han ändrat och fixat med ritningar på huset, ringt alla byggföretag och förhandlat om pris. Men framför allt har han lärt sig att bygga badrum . Min (tidigare) mycket försiktiga och eftetänksame man träffade vänner till oss som jobbar med att sälja underlaget under kaklet i badrumet. Och denne vän övertalade min man att det är lätt som en plätt att bygga bardum själv. Det som man bör anlita någon för är vvs, el och kakling. Jag säger inte att vi ska göra allt själv men det är skönt att kunna om man får hutlösa offerter.
Höstplaneringen ser ut som följer:
1. Hugga ner två träd
2 Gräva om grunden
3. Forsätta planeringen av ombyggnaden
4. Styrketräna så att vi orkar bygga i vår!

6 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Punkt 4 bör nog ligga som punkt 1... Ta ner träd och släpa ris är ett riktigt sk*tgöra. :)

Ha en trevlig helg!
Kram
Maria

Vimsingen sa...

Tack!
Vi förstår att våra kroppar måste konventera från soffpotatisar till grovarbetare :)

Ska börja idag med trädgårdarbete och sedan fotografera de träd som ska fällas för att ta in offerter.

/Vimsingen

CoolHouse.se sa...

Skippa allt utom punkt 3. Hyr istället in några polska arbetare och njut av livet. Om njuta för er betyder samma som står under punkt 4, så kan ni ju behålla den.

ColonialEast sa...

Hej! Såg att ni funderar på teglet - putsen. Vi hade jättemycket funderingar kring det där. har sett massa hus där man misslyckats att få till putsen så att det inte syns en skarv att det är påbyggt. Vi beslutade till slut att behålla teglet och sedan tegla upp andra våningen med leca och sedan putsa allt. So far är vi mycket nöjda med det beslutet!

Villa Bellan sa...

Hej! Skönt att veta att man inte är ensam med att stå i valet och kvalet att välja dörr! Visst är det svårt, finns ju en hel uppsjö av dörrar! Nu när vi har beställt våra dörrar går vi vidare till nästa svåra beslut, kök, golv, badrum...you name it! Så lär man väl ha det en tid framöver, samtidigt så är det ju sååå kul!

Helene

En mammas drömmar sa...

Hej
Hittade just till din fina blogg. Är precis i fasen av att bygga till vårt hus med badrum och ytterligare ett sovrum. Vi kommer ha en skjutdörr mellan sovrum o toalett också. Dock kommer den var mer traditionell för att passa ihop med husets gamla dörrar. Den enda nackdelen jag sett är att det är svårt med låsmekanismer till skjutdörrar. Ofta blir det en hasp eller liknande o att få tag på en som visar ledig eller upptagen verkar otänkbart...
Men det sparar massor av plats!
Vi bygger i stort sett allt själva. DOck tar vi hjälp med kaklingen denna gången. Maken har gjort ett badrum själv tidigare o det tog lite musten ur honom tror jag.
Ha det gott!
Kia