måndag 22 september 2008

Det går åt rätt håll.

Idag fick vi en offert på trädfällning och stubbfräsning som faktiskt lät helt rimlig. Inte alls farligt faktiskt. Så snart är vi kanske 2,5 träd fattigare på tomten. Det halva trädet härrör sig från en jättebjörk som någon tidigare har fällt, men lämnat en femmeter stor stubbe. Står visserligen inte invid huset men är så FUL. Nästa steg är att dränera om grunden. Maken har börjat mumla något om att hur svårt kan det vara med en grävmaskin. Vi får väl se om det blir egenarbete eller om vi ska leja ut det. Beror nog helt på vilka offerter vi får.

4 kommentarer:

Taklyftet sa...

Har du något bra tips på trädfällare/aborist?
Vi ska ta ner en enorm gran och jag har äntligen lyckats få min kära make att inse att han inte ska ge sig på den ;-)... hustrun är rädd för vad som kan hända med honom och med vårat eller grannens hus.

Kul att följa ert jobb med offerter och se hur det framskrider.

Tack för att du kikar förbi och lämnar lite uppmuntrande kommentarer!

Vimsingen sa...

Nä, jag tror att det är bäst att låta proffs hantera så stora träd. Vi kommer att anlita denna firma www.widmans.se
Har vänner som anlitat dem och är nöjda

/Vimsingen

Helena sa...

Hej hej! Tycker din blogg ar sa fin och gillar funkis jattemycket. Skulle garna vilja ett funkis hus som permanent hus en dag. Ja, imorgon ar det sagt att vart hus ska komma. Valdigt spannande! Det later kul att ni ska falla 2.5 trad! Vi jobbade lange med att fa ut folk att falla trad hos oss och dar var det betydligt mer att ta bort men det var ju ocksa bara skog pa tomten innan. Kul att folja ert projekt med ut/uppbyggnad! //Helena www.twoswedishcottages.blogspot.com

CoolHouse.se sa...

Var VÄLDIGT försiktiga om ni ska dränera själv, huset kan sätta sig om ni gör fel.