onsdag 31 mars 2010

Lättskött, billig, prunkanden trädgård, snabbt tack!

Imorgon kommer vår presumtiva trädgårdsdesigner på besök. Jag kan säga att det verkligen behövs då trädgården just nu ser ut som en blandning mellan ett skrotupplag och en död äng. Men det ska det ändras på. I helgen ska operation storstädning av trädgården börja och förhoppningsvis kommer inga hanverkare att behöva sätta upp fasadställningar mm i år. Vi har fått en checklista att fylla ifrån trädgårdsmästaren.

Frågorna är av typen

Vad för typ av trädgård vill ni ha? Ja inte vet vi…. en villaträdgård… men sedan har vi börjat tänka. Vi vill ha en trädgård som tidstypisk med huset med huset (alltså inte en japanska minimalistisk trädgård). Min man vill ha rosor och jag äppelträd och rododendronbuskar.

Vad saknar ni ? Allt… .... men sen insåg vi att hon menade förråd, sittplatser fria ytor mm. Så förutom blommor och gräsmatta få det bli föråt och garage.

Hur mycket tid tänker ni lägga på trädgårdsarbete? Så lite som möjligt…… men vi vill ha en fin trädgård ändå.

När vill ni att trädgården ska vara färdig? Allternativen är 1 månad ,1 år eller trå år. Vi har kommit fram till att vi vill att den ska vara relativt färdig om ett år men det kan ta tre år att få den helt färdig

Tänker ni göra allt själva ut eller ta in hjälp? Både och skulle jag nog säga. Vi kan ta in hjälp för stenläggning m.m, men resten ska vi nog försöka gör själva.

Orealistiska förväntningar? Vi får väl se imorgon. Fortsättning följer…
6 kommentarer:

Livet på Marbogården sa...

Vad spännande, lycka till med trädgården!!!

Ika sa...

Att följa eran trädgårdssamarbete med en trädgårdsarkitet känns väldigt spännande, hoppas du hinner med att skriva en massa detaljer.

Helene sa...

Jag vill också börja planera trädgården.
Har börjat samla idéer i alla fall.
Det lutar åt en medelhavs/japansk trädgård med odlingar, land med örter och grönsaker.
Helst vill jag ha en mur runt som skydd mot väder och djur.

Ska börja skissa så småningom.

Lycka till med er.
Ska bli spännande att följa.

Kram Helene

Carin sa...

Ska bli kul att få höra om vilka förslag ni får. Lycka till!
/Carin

Susie sa...

Ska bli jättespännande och höra hur ert möte med trädgårdsarkitekten går! Funderar också på att anlita någon att diskutera vår trädgårdsframtid med :)

Blogg by Maliin Stoor sa...

Spännade!!

Skulle verklige vara kul att ta hjälp med...
Mina fingrar är INTE gröna!


GLAD PÅSK


Maliin
ps kom in och tävla!!