måndag 5 april 2010

Enkel, snygg lättskött trädgård - det verkar gå!I torsdags vad trädgårdsdesignerna från Njuta här för ett förberedande möte. Vi gick igenom våra behov (en ny gräsmatta, förråd mm) men också vår ambitionsnivå (hög med tanke på hur lite tid vi vill lägga på trädgården) och hur mycket tid vill lägga på trädgården (lite). Det känns som de för stod oss och hade en del fiffiga lösningar, tex. att gräva ett hål för studsmattan så att den inte syns så mycket. Vi fick också titta på bilder och förklara vilken trädgård vi gillar och vad vi inte gillar. Vilka växter vi saknar i trädgården och vilka växter vi gillar och inte gillar. Vi fick också god insikt i vilka växter vi bör undvika om vi vill ha en lättskött trädgård. Klart är att vi kommer att start med en nu gräsmatta och att den kommer att vara av typen man rullar ut. Nu ska vi bara bestämma oss för vilken av de följande nivåerna vi vill ha. Jag lutar åt den mer omfattande. Sedan sätter de sig och skissar på ett förslag och så ses vi om ett par veckor igen.


I helgen har vi kört bort skräp från tomten och i går kunde man se krokus sticka upp på framsidan av huset. Tänk att de överlevt byggkaoset. Idag snöar det så vidare trädgårdsarbete, rensning av tomten får vänta.4 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Åååååååå så himla skojigt!! Tänk att få bygga upp en trädgård helt från grunden.

Verkar som ni tänkt bra. Något jag tycker är viktigt i en trädgård är sittplatser lite överallt. En trädgård avnjutes bäst sittande :)

Hoppas du bjuder på lite före- och efterbilder.

kram

Carin sa...

Låter väldigt intressant, ska absolut följa arbetet med er trädgård.
/Carin

Livet på Marbogården sa...

Hej!

Du har fått en award av mig:)
Regler som gäller för denna award är följande:
1. Kopiera awarden och lägg ut den på din blogg.
2. Skriv vem du fått den ifrån.
3. Ge den till 12 st.
4. Länka till dessa.
5. Meddela dom du ger den till.

Ha en bra dag!!!

Ika sa...

Det måste kännts skönt att äntligen få se sin tomt igen.