torsdag 8 april 2010

Köksrenivering, update

För över en månad sedan började vi vår köksrenovering med att riva väggar och plocka ner skåp. Läs mer om detta här. Man kan tror att det inte händer så mycket i köket och det är väl på sätt och vis sant. Och har en massa beslut tagits och nästa vecka kommer golvläggaren för att laga fiskbensparketten och hålen i golven som syns nedan. Korkmattan ska bort och i stället ska det läggas svart/vit rutigt golv.

Taket har gett oss en massa huvudbry. Det ena taket består av ett späntak och det andra av en vasskonstruktion men någon sorts puts över. I det taket finns en massa små skador. Där går också balken som hjälper till att hålla ovanvåningen uppe. Vi tog hit en målare som rekommenderade att man tog ner vasstaget och satte upp gipskivor.


Men nu är vi inne på att att använda en nu teknik av späntak, läs mer om detta här. Om det är som försäljaren säger så är ett ett enkelt och billigt sätt att få ett slätt tak över hela utan.


Sedan ska vi måla väggarn, spraymåla luckorna, kakla om, bytta bänkskiva. Ja och så nya lister och nya strömbrytare. Varför tar allt längre tid än man tänkt sig?2 kommentarer:

Livet på Marbogården sa...

Det där med spänntak lät väldigt intressant, skall bli roligt att se om ni väljer det och i sådana fall kan rekommendera det. Har ett fult trä tak i vardagsrum och kök, vill ha helt släta vita tak!!! Och är trött på att slipa och spackla...Ha det gott kram

Emmas utsikt sa...

Jaaa du, varför tar det sådan tid? För att ni gör det bra, har smak och kommer ha ett drömkök efteråt. :)

Blir snyggt med rutigt golv. Klassiskt.

kram!