torsdag 25 mars 2010

Njuta trädgårdsdesign

I vår trädgårdsvillrådighet har vi beslutat att ta hjälp av en trädgårdsdesigner. Nästa vecka kommer Jeanette från Njuta trädgårdsdesign hit.

Jag föll pladask för deras trädgårdsfilosofi!

"En trädgård ska vara lättskött och med så lite underhåll som möjligt för att ge utrymme till njutning och lustfylld tid att bara få vara.

Trädgården kan faktiskt betyda så mycket mer än ogräsrensning & gräsklippning och ändå vara fylld av grönska.

Med smart planering och rätt växtval får du mer tid över till det roliga arbetet i trädgården, det som du själv bestämmer över.

Med en trädgårdsplanering får du en överblick på alla delar du vill förändra. Du kan i lugn och ro ta en bit i taget, och samtidigt njuta!"Så vill jag att vi ska ha det i vår trädgård! Så nu har vi fått en checklista och en lista med saker vi ska ta redan innan Jeanette kommer och fundera på vilka träd och buskar vi absolut inte vill ta bort!


6 kommentarer:

Livet på Marbogården sa...

Spännande...Skall bli roligt att se hur ni gör med trädgården. Lycka till! kram

Helene sa...

Verkligen spännande att se ett proffs in action!

Kram Helene

Mårtensdrätt sa...

Det gör ni helt rätt i, att ta hjälp av ett proffs. Det kommer vi att göra när det blir dags, det känns på något sätt väldigt tryggt,

Kramen
Ulrika

färgtrappan sa...

Hej! Ja det är så svårt att få till något bra, så det gör ni helt rätt i. Jag vet inte hur mycket olika växter jag petat ner och...vips så har de försvunnit...eller dykt upp på helt andra platser i trädgården.
Det ska bli spännande att se hur det går för er med detta. Kanske något som man själv borde göra.

Ha en fin helg

Soltorpsgarden sa...

Vad spännande! Jag har ju påbörjat en kurs för trädgårdsdesigner men är inte klar, hoppas vi får följa utveckligen här på bloggen! Vad kul! Kram Vivi

Vimsingen sa...

Klart att jag kommer blogga om arbetet på bloggen. Jag tycker själv att det ska bli ganska spännande1
Kram
Vilma