söndag 11 oktober 2009

Kaos- känsliga bloggare varnas!

I måndags gjorde byggarna hål för trappan. Samtidigt var golvläggaren här för att slipas till de nylagda partierna av golv i hall och pojkarnas före detta rum. Till på köpet var elektrikern där och fixade med elen som ska gå mellan ovan och undervåningen (läs så att man kan styra lamporna i hallen både från under och övervåning,en). På något sätt resulterade detta i att elen till badrummet försvann under ett par dagar.

Tillfälig belysning i badrummet.

Vårt badrum ligger med ingång från hallen. Om ni inte har tänkt på detta innan så är badrummet en väldigt central plats i en familjs hem. Om inte så upptäcker man det när man måste lufta barnen ditt för att det är så skitigt, blöt målarfärg mm i just hallen. Den dörr ni ser som är inplastat leder till vårt vardagsrum tillika vårt sovrum just nu. Rakt fram är köket och toaletten är till vänster.

Kan säga att det har varit något opraktiskt. Förutom dörr till badrummet går mån också ner i källaren från vår hall. Där har vi tvättmaskin men också all klädförvaring. Många turer genom hallen blir det på en dag. Men följd att man drar med sig dam och smuts in i kök sovrum mm.
Hallen och pojkarnas rum. Total byggarbetsplats.

I fredags skulle trappan ha kommit på plats men snickaren har ont i ryggen. Förhoppningsvis tillfrisknar trapp byggaren tills på måndag. I första etappen kommer bara trappstegen på plats. Sedan ska golvet på i hallen i ovanvåningen innan räcket kan monteras.

I helgen har vi bara försökt överleva och städa. Hoppas nästa vecka blir mindre smutsig och dammig. Vi lever på hoppet och mantrat vecka 46, vi jobbar på att kunna flytta upp v 46, vi jobbar för att kunna flytta uoo vecka 46......7 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Hejsan! Ni gjorde helt rätt att anmäla er. Det bästa vi gjort på länge. Vi är ju fem pers och det räcker även till en matlåda till maken så portionerna är väl tilltagna.

Du, vad fort det går med bygget. Snart dags för uppflyttning. Det kommer att vara de snabbaste långsamma fyra veckor ni varit med om... :)

Kramisar
Maria

Emmas utsikt sa...

Det här gillar jag skarpt! Byggbilder är jätteintressant tycker jag.

Jag rekommenderar en luftrensare när man renoverar. Det hjälper nåt enormt på andningen. Vi har fortfarande vår igång på sovrummet två år senare...

Livet på Marbogården sa...

Hoppas ni kan flytta upp på önskad vecka nu då...Kommer kännas otroligt skönt då antar jag. Bara hålla ut ett tag till:)

Jenny sa...

V46 är jättesnart! Tänk er tillbaka fyra veckor... Är inte det ganska nyss??

Ika sa...

vi jobbar för att få det varmt vi jobbar för att få det varmt vi jobbar för att få det varmt vi jobbar för att få det varmt vi jobbar för att få det varmt ....vårt mantra just nu, jätte fin därr till vardagsrummet!

Rosenholm sa...

Tiden går ju fortare än man tror! Snart tittar ni tillbaka på byggtiden och dammet med ett leende... ;-)

/Bärbel

Pernilla sa...

Maj gad! Har inte varit här på ett tag och kikat (tydligen är det mkt i livet just nu) och vilket kaos! Kram på er!!!