måndag 12 oktober 2009

Ingen trapp och inga dörrar

lTrappis kom inte idag heller, men enligt rycket är han i alla fall på benen. Så vi har hopp om att han ska dyka upp denna veckan.

Val av innedörrar börjar bli en fars.
Alla som följt denna blogg vet att vi är förälskade i bovalls dörrar. De så snygga och så dyra. Tills för någon vecka sedan hittade vi inga bra alternativ. Då fick jag tips om dörren Sara från Swedoor.

Vi åker runt på de stora byggmarknader runt om i Stockholm och tittar på dörrar och letar efter dörren Sara. Den finns inte som utställningexemplar. På Swedoors hemsida kan man skicka meddelande till dem. Det har jag gjort och ingen har svarat på tre veckor. Skam den som ger sig, jag vill verkligen se en Sara i verkliga livet, så jag lyckas via den lokala bygghandlaren få fram det hemliga numret till Swedoor och ringer och frågar deras utsäljare; var i Stockholm med omnejd jag kan få se en Sara dörr.Han lovade att återkomma under dagen och han har inte återkommit på två veckor. Sara tar 6 veckor och beställa och skulle vi gilla Sara så skulle vi alltså få vänta 3 månader innan vi skulle få dörrarna…….


Okey, då ger vi upp Sara och börjar titta på dörren Bodil i massivt trä. Eftersom vi nu varit runt och tittar på dörrar i hela Stockholmsregionen så har vi säkert sätt en Bodil i massivt trä, vitmålad, men vi kommer inte i håg det. Men vår snälla lokala bygghandlare sa att han kan ta hem en Bodil till oss och om vi inte gillar den så kan han alltid sälja den till någon annan. Det finna i det hela är att Bodil kan man få efter två dagar enligt Swedoors specifikation.
Vi har inte orkat ringa eller åka förbi bygghandlaren under veckan, men nu 9 dagar efter beställningen åker jag dit för att titta på dörren (och sockeln som ska matcha) och de har beräknade leverans om ytterligare två veckor!

Jag blir så trött! Jag är dubbel för jag vill inte beställa en dörr av ett skitföretag som Swedoor samtidigt som jag inte vill börja leta dörr igen. Dessutom vill jag inte börja leta karm, lister, foder igen.
Märks det att jag börjar bli byggtrött eller….?

Handtag är vi klara med, det blir Arne Jacobsens dörrhandtag. Jag säger bara bilden gör inte detta handtag rättvisa. Något positivt, ska bara hitta en dörr som matchar….

7 kommentarer:

Jenny sa...

Ja vad ska man säga... Kundvård på hög nivå!

Emmas utsikt sa...

Låter helt tokigt. Flyga till månen går an, men beställa en dörr? Helt sjukt alltså.

Ika sa...

jag hade nog väntat tills jag hittade rätt dörr, öppen planlösning är väl fortfarande lite modernt?
Förstår dock ert hopplösa letandet. Hur kan de säga att det är dåliga tider när denna byggmarknad är helt hopplöst uppbokad.

Susie sa...

Riktigt snygga handtag! Sara är också verkligen en snygg dörr, Bodil lite mer klassisk och kommer också bli super bra och passa in hos er. Kul som vanligt att se hur ni funderar :)

Hannah`s Dreamlife sa...

Tjejen...Kämpa på nu! Det kommer bli den " rätta" dörren..jag vet det..så fint som ni har och som det snart blir!!
Kram!

Soltorp sa...

hmm trist med dålig service....man blir lätt "byggtrött" när det är så där....men det blir bra till slut! Det brukar det bli! Men undrar vem som bestämmer namn på dörrarna?

Mrs Small Town sa...

Så himla fint ni börjar få det, i mina ögon är det inte alls ”kaos” jag kan riktigt se hur bra slutresultatet kommer bli!!!!

Åh så jag känner igen mig i din beslutsvånda ang. materialval… Nu vet jag att du är intresserad av en ekdörr, men annars vill jag bara tipsa om vårat dörrköp, som jag är så nöjd med.

När det kom till innerdörrar gjorde vi det enkelt för oss. Vi visste vilken indelning (dvs hur speglarna såg ut) våra gamla originaldörrar (över 100år gamla) hade och därefter letade vi helt enkelt upp just de dörrarna som hade rätt indelning.

Vi valde till slut en dörr från Diplomat i massivt trä (obehandlad) som heter ”Oskar” som är billig.

Läs mer om vårat val av innerdörr och inköp, i mitt inlägg Nya innerdörrar (från oktober 2008) http://smalltownstyle.blogg.se/2008/october/nya-innedorrar.html (http://korta.nu/Innerdörr).

Vi är JÄTTE nöjda med vårat val, trots att det krävde lite extra arbete med målning. Resultatet är så genuint och vackert, mycket bättre än den dörr vi köpte till vårat badrum för ett par år sedan, som var fabriksmålad. Den fabriksmålade dörren ser malplacerad ut i vårat (ny)gamla hem och vi ska byta ut den när vi får möjlighet.

Lycka till och förresten TACK till ditt grattis till vår tillökning :-)

Hälsningar
Sara Small Town
http://smalltownstyle.blogg.se/
-Ett drömhus vid kusten tar form - Byggnation - Renovering – Sekelskifte – Inredning – Design-


Se även:
Montage av våra innerdörrar (december 2008):
http://smalltownstyle.blogg.se/2008/december/dorrar.html (http://korta.nu/Dörrar)