fredag 3 april 2009

Referenser

I veckan har maken och jag ringt runt och kollat referenser. Vi f ick firman från en annan familj som gjort ett taklyft, men nu tog vi in ytterligare 5 referenser. Alla är positiva och alla har gjort stora tillbyggnader med firman. Firman håller tiden, ska vara lätt att kommunicera med, ha duktiga arbetare, och åtgärda fel saker som man inte är nöjd med. Negativt att de sista 5% av bygget kan dröja innan det åtgärdas tex. om något är i restlager och ska sättas dit när arbetarna lämnat bygget. Maken håller på att kolla deras finanser. Så nu blir nästa steg banken (bör enligt maken inte ta så lång tid, vi har ju pratat med dem tidigare) och att kommunen får ändan ur vagnen och tar sig en till på vår komplettering.

Jag är lite irriterad på kommunen. I en månad har vår ansökan legat och väntat. Varför tar det så lång tid? Vi betalar ju både skatt i kommunen OCH avgift för bygglovet och det är en liten komplettering. Jag är dock inte så orolig för att det inte skulle gå igenom. Vi håller oss inom detaljplanen, men man vet ju aldrig…..

6 kommentarer:

Helene sa...

Det är inte roligt att vänta, särskilt inte när det är så nära...
Förhoppningsvis händer det något för oss nästa vecka!
Helene

Maria sa...

Huu så tradigt!! Inte mycket skoj när man ligger i startgroparna och bara vill igång. Förhoppningsvis får de som sagt ändan ur kanoten snart. :)
Ha en riktigt trevlig helg i vårsolen trots allt!

Taklyftet sa...

Visst blir man otålig när det är så nära.
Gillar det sista svart rutiga kaklet som du visar, fast jag är helt såld på Leksand men jag har ett litet problem - få med maken på banan, han är mycket skeptisk.
Du får ha en bra helg!
Kram Jenny

Karlsebakken 37 sa...

Usch, prata inte om bygglov!! Vi har gått och väntat som äggsjuka hönor bägge två - man vet ALDRIG med kommunen, helt plötsligt är det bara någon där som bestämmer sig för att "nä, så fint ska inte de få ha det, så då tar vi fram AVVISAT-stämpeln"....

Här gick det ju som tur var igenom, hoppas att ert godkännande dimper ner snart också!!

Ha en skön helg nu, kram kram!

Jenny sa...

Ja bygglov är kul... Vår bygglovshandläggare "tänker" just nu... Undrar vad han kommer fram till. Men vi pratar om mannen som tycker att vi ska byta ut ett 5m långt glasparti med en vanlig 90 cm fönsterdörr "för det räcker väl"!!! Har med andra ord inga större förhoppningar... Är dock lite glad att vi plockade bort den frihängande glasbastun från ritningarna innan vi lämnade in bygglovet, för annars hade han väl svimmat och avslagit bygglovet direkt.

Kul att firman ni valt verkar bra!Det betyder så mycket.

Ika sa...

Måste ge kred till kommunen om att de vart ganska snabba denna gången men jag håller med vi betalar skatt o mycket pengar för bygglovet så de borde skärpa sig.