fredag 17 april 2009

Bygglov inte så lätt

Idag ringde jag till kommunen igen som hade tittat på vårt bygglov. Nu visar det sig att man inte få ha mer än 1/3 dela av taket som takkupa. På ena sidan går det bra men på den andra går det inte an av någon anledning.

Maken som är hemma och VABar började mäta med linjalen och han kan inte få det till att vi skulle ha så mycket takkupor. Sedan saknades det att takkuporna inte är inriktade från sidan på kortsidan (!) och detta måste rättas till.

Inget som inte går att ordna, men det känns som om tiden bara går. Maken ringer kommunen för att diskutera och sedan blir det väl att arkitekten. Fortsättning lär följa….

3 kommentarer:

Dammråttan sa...

Det är en djungel det där hur dom mäter vad som är vad på ritningarna...

Men nu verkar det ju vara i systemet hos kommunen iallafall, vilket är bra! Då får ni nog igenom bygglovet snart.

Ha en tyrevlig helg!

/Maya

Jenny sa...

Grr för nitiska bygglovshandläggare. Men på plussidan; Nu tittar de i alla fall på det! Lycka till!

Ika sa...

Det här med en 1/3 av taket är ingen lag endast en policy som kommuner följer. Sedan finns det inget som säger om det är 1/3 av takets bredd eller husets bredd. Arkitekterna brukar dock ha ha koll på det där med 1/3 av taket. Har du frågor så hojta.

Själva så får vi ett nej men arkitekten ett ja så vi är måttligt nöjda. Varför skall man inte kunna kontakta dem som privatperson utan att beblanda en arkitekt?