tisdag 5 januari 2010

Planer för byggåret 2010

Tack för alla snälla kommentarer om min årskrönika. 2009 var verkligen ett spännande byggår för oss och antagligen det mest händelserika byggår jag kommer att uppleva. I fortsättningen ska vi ta allt i en lugnare takt (har vi tänkt).

Det vi har kvar i ovanvåningen är

- Att sätta lister och dörrfoder
- Inreda klädkammare
- Fönsterbräden
- Två badrum

Av detta kommer vi börja med lister och klädkammaren. Den är påbörjad och bör vara klart inom en (ganska ) snar framtid. Badrummen hoppas vi sätta igång med under vården, men jag är inte så förtjust i att få upp byggare i vår ovanvåning igen.

Nedervåningen

- Slå ihop kök och matrum. Då kommer väggen med sprickorna att plockas bort och ersättas med en stålbalk.
-Ytrenovering av köket. Detta kommer att påbörjas inom en snar framtid. Ja, i alla fall balken så vi kan sova gott om nätterna och inte oroa oss för att en av pojkarnas rum rasar ner i köket.
-Vi kommer att ställa i ordning vårt arbetsrum. Detta blir nog en senare fråga, har vi tur i höst.
-Slipa och olja golven i vardagsrummet.

fasad

-De franska balkongerna ska få räcken. Vi ska ” bara” bestämma hur de ska se ut.
-En veranda ska byggas på framsidan och en glasveranda på baksidan. Önskar att verandan på framsidan kan vara klar till sommaren men inser att det nog är önsketänkande när jag tittar på resten av listan.
-Byta de tre fönster vi inte bytte i första renoveringsrundan. Min man tycker det är ett senare projekt men jag skulle av estetiska skäl vilja byta dem. Får påbörja en förhandling……

Ja sedan har vi ju en trädgård som är resterna av en arbetsplats. Just nu täcks den ju lyckligtvis av snö och ser fridfull ut men när snön tinar blir det väl dags att ta tag i det hela.
Lyckas vi få halva listan gjord ska vi nog vara glada.

5 kommentarer:

Gela sa...

Roligt att du hittat in till mig så jag kunde hitta in till er. Ni har också ett stort projekt. Vi har varit lite byggtrötta under julen men hoppas att orkorna infinner sig snart./Gela

Ika sa...

Snön är perfekt att gömma allt under skönt att slippa se högarna ett tag.
Jupp kompisen fick en egen stor madrass att sova på och var väldigt nöjd att få vara barnfri en helg.

Maria sa...

Det är härligt med "to do listor" Vad trist det vore annars:)

Sat och kikade på din årskrönika nyss...man fattar inte hur mycket man varit igång och hur mycket man faktiskt fått gjort förrän man tittar på en sådan sammanställning.

Ni har verkligen lyckats bra, och fint har det blivit också. Vilken omvandling!!!

Då tar vi nya tag inför 2010 då:)

Kram Maria

Soltorp sa...

Oj ojoj vad mycket, så där bara fixa två badrum....ja hinner ni hälften får ni vara mycket nöjda! Trötta inte ut er bara så ni hinner njuta av det ni gjort med! Kram från Vivi Soltorp

Livet på Marbogården sa...

Ser ut som ni får ett händelserikt byggår igen, på det förra hände det ju massor:) Fint du lagt ut från början till slutet av året! Kram