lördag 9 januari 2010

Svinkallt både inne och ute


Den senaste veckan har det varit svinkallt både ute och inne. Vi skruvar upp pannan hela tiden men på morgnarna har vi haft 17 grader i sovrummet. Inte så kul. Maken blir argare och argare efter som han delvis anser att det är det energiläckage som byggarnas misstag som är boven. På golven i ovanvåningen har vi ibland haft 7 grader....
Byggarna är på semester tills den 13. Inte så att det det kommer vara en snabblösning på att isolera kattvinden. Maken eldade till slut upp sig så på byggslarvet att han ville slägga ut byggfirman och ta in en ny, men det är nog inte tillrådligt då den gamla har utan konstrande lovat att fixa till det hela. Det vi har bestämt är att låta en energikonsult titta på huset och föreslå vad som ska görastrist att sånt här händer, vi var så nöjda med byggarna och visst de tänker göra om, men varför inte göra rätt från början?

4 kommentarer:

Livet på Marbogården sa...

Oj vad kallt, förstår om ni fryser på morgonen. Tråkigt när det är byggslarv! Ha det gott Kram Charlott

Drömvillan 2009 sa...

Hej och tack för din snälla kommentar på min blogg!!
Puuh, här är det också kallt! -15 grader. Men hellre det än slask och plussgrader enligt mig. =)
Ha en trevlig kväll!
Kram Anna

ColonialEast sa...

En till som har det kallt :-) Vi eldar och eldar ... men i vårt fall beror det på att vi inte har någon golvvärme på nedervåningen vilket vi kommer ha sen. Riktigt kul att läsa om ert byggår 2009!! Vilken fantastisk omvandling! Hoppas det löser sig med kattvinden. Kanske tur i oturen att det kom en riktig köldknäpp så här med en gång så ni fick "provtrycka" huset innan allt är klart. Kram!!

Jenny sa...

Oj då! Och jag som gnäller för att det drar lite under ett glasparti...