söndag 29 november 2009

Vi har officiellt flyttat upp!

Idag blev dagen D. Vi har flyttat upp våra sängar och sover för första gången i våra nya sovrum.
Värmen är helt ok trots att vi saknar element. Barnen är överlyckliga över sina rum och somnade som vanligt fast nu en trappa upp. Maken och jag tycker forfarande att det känns overkligt att vi nu kan börja använda vårt nya sovrum. Mycket återstår forfarande att göra här uppe, lister, dörrfoder, badrum... men vi kan bo här!

lördag 28 november 2009

Trappräcke på plats

Igår kom det, trappräcket alltså. Vi är lite kluvna till utforminingen. Våra pinnar skulle vara elipsformade och de är de inte, mer som koner...... Stolparna ser också sterila ut, men det är ett val vi själva gjort. Samtidigt vänljer man sig och det är så skönt att ha ett räcke! Vi får bo in oss med vårt räcke och ser hur det känns. Funkar det inte får vi byta ut stolparna.



Just nu håller vi på att montera in dörrarna till sovrummen och badrummen. Tyvärr har vi fått fel trösklar, så helt klart kommer dörrmonteringen inte bli idag. På bilden syns ochså vårt golv efter slipning och oljning. Vi är helnöjda med golvet även om det var ett j-a slit.
Annars går vi omkring och myser i vår ovanvåning, klappar lite på golvet tittar på räcket och försöker föreställa oss hur det ska bli när vi får flytta upp. Förhoppningsvis kan vi ställa upp sängarna imorgon. Om det inte blir en köldknäpp, vi saknar ju trots allt element. De ska komma på måndag, men den har vi hört förut.

måndag 23 november 2009

Ljuset i tunneln

Vi är klara med golvläggningen. Idag kommer golvläggaren och fixar och kollar att allt ser rätt ut och på onsdag slipar och oljas golvet.
Det har varit ett sånt jättejobb, men vi är nöjda med resultatet. Bilden tagen från trappan.

torsdag 19 november 2009

Förseningar

Våra element skulle kommit denna veckan, men idag fick vi reda på att de inte skickas från fabrik förän nästa vecka. Vi orkar inte ens bli irriterade längre utan börjar bara raskt omorganisera alla hantverkare för 100 gången.
Parkettläggande går sakta framåt och om allt går som det ska kommer både trappis och monterar golvet och golivs och slipar och lackar golvet i nästa vecka. Sedan väntar vi bara på elementen innan vi kan flytta upp.

fredag 13 november 2009

Gör om, gör rätt

I går kom vår golvläggare förbi, han som lagat golvet i hallen där nere och som ska slipa golvet där uppe. Som jag nämnde igår har vi fått ett litet problem med att det bildas en glipa i fiskbensparketten. Vi fick lite tips (och beröm för den parkett vi lagt), och rekommendation att riva upp 2 kvadratmeter. Han menade att det inte skulle vara en kris att behålla sprickan och hade det varit på en mindre framträdande plats än mitt i hallen så hade det inte gjort något. Så nu river vi upp parketten. Inte lika kul som att lägga….

23 November kommer golvis tillbaka och slipar golvet om allt går enligt planerna. Då kan vi flytta upp den 25 November. Det börjar kännas mer och mer overkligt. Ska vi inte sova i vardagsrummet längre? Ska vi kunna sätta upp gardiner i vardagsrummet? Vilken utopi.

Plåt på takkuporna

Nu börjar det hända saker på plåtfronten. Plåtis har varit här och en av takkuporna är nu inplåtade. Så skönt vi har varit lite oroliga att det inte skulle bli klart till vintern.
Tack för alla snälla och värmande kommentaren. Vi ger naturligtvis inte upp utan kämpar på . Vi fick nytt hopp av golivs igår, mer om detta i ett senare linlägg.

torsdag 12 november 2009

Stress, kaos och manfall

Vi kämpar på med fiskbensparkettläggningen. Två golv av tre är under kontroll medans det tredje ska golvläggaren som ska slipa golvet komma och titta på och ge konsultråd. Svårt att beskriva men det blir en spricka mellan fiskbenen i en rad. Eventuellt får vi nog riva upp två rader. Kul ,kul.

Annars har vi manfall på hantverkare. Elis är sjuk (för andra gången) Trappis är sjuk ( för andra gången), så vi får inte klart utebelysningen och trappräcket denna vecka. Röris ringde och berättade att elementen är försenade en vecka. Och vi börjar bli slutkörda. Inte blev det bättre av att maken i söndags upptäckte att takpannorna på delar av taken antagligen är fel lagda. Byggaren ska titta och åtgärda. Det som är positivt är att plåtis ska komma idag och att våra innerdörrar ska finnas på lager i byggaffären. Vi har ännu inte hunnit åka och hämta ut dem, men vi kanske hinner det till helgen.

Det är konstigt det är mycket roligare att skriva om bygget när det får bra och inte så kul när det känns som om man tar två steg framåt och ett tillbaka.

lördag 7 november 2009

Det är mycket nu

Insåg att jag inte gjort ett inlägg på nästan en vecka. Vi har det stressigt värre. All tid som inte går åt till arbete, sova, lämna och hämta barn, vaccinera sig går åt till fiskbensparkettläggning. Lillbrors rum är till 95% klart storebros till 70% och hallen till 60% klar. Den första iden om att lägga ett rum i taget sprack efter en vecka, då vi insåg hur mycket snabbare läggningen går om vi hyr en sänksåg och en bordsåg. Alltså hyr vi dessa på hyr vi dessa över helgerna och lägger fiskbenen på vardagskvällar. Eller alla kväller vi orkar. Bilder kommer jag lovar.
I fredags var golvsliparen här och slipade och oljade golvet i halen. Det innebar att vi fick utlokalisera oss till A och J över natten efter som man inte får gå på golven dygnet efter. Men fint blev det.
Nästa vecka kommer elementen. Sedan ska trappis komma och sätta dit trappräcket (om golvet är färdiglagat). Sedan ska golven slipas och oljas där uppe och dörrarna sättas på plats. De har lyckligtvis kommit och står hos bygghandlaren. Som skagt var, det är lite mycket nu……

söndag 1 november 2009

Första julklappen inhandlad.

Lillebror ska få en sån här fin skylt till sitt nya rum i julklapp.Bild lånad av Parcourrier.

Jag tror han blir överlycklig, vad tror ni?