fredag 13 november 2009

Gör om, gör rätt

I går kom vår golvläggare förbi, han som lagat golvet i hallen där nere och som ska slipa golvet där uppe. Som jag nämnde igår har vi fått ett litet problem med att det bildas en glipa i fiskbensparketten. Vi fick lite tips (och beröm för den parkett vi lagt), och rekommendation att riva upp 2 kvadratmeter. Han menade att det inte skulle vara en kris att behålla sprickan och hade det varit på en mindre framträdande plats än mitt i hallen så hade det inte gjort något. Så nu river vi upp parketten. Inte lika kul som att lägga….

23 November kommer golvis tillbaka och slipar golvet om allt går enligt planerna. Då kan vi flytta upp den 25 November. Det börjar kännas mer och mer overkligt. Ska vi inte sova i vardagsrummet längre? Ska vi kunna sätta upp gardiner i vardagsrummet? Vilken utopi.

7 kommentarer:

cat sa...

Hmm. Hoppas att ni får till det. Följer detta med intresse då vi har exakt samma typ av parkett i vår övervåning (den är original från 40-talet) pch behöver renoveras.
Catarina

Vimsingen sa...

Renovering skulle jag aldrig våga mig på, det låter för svårt. Nyläggning är dock (oftast (kul)
Kram
Vilma

Ammi sa...

Så trist att behöva ta upp det ni har fixat redan. Det är första gången jag hittar hit - är det ert hus längst upp till höger på bloggen? Helt fantastiskt vackert hus!
http://houseofjammi.blogg.se/

Helene sa...

Skönt att få färdiga golv och tak.
Det är ju faktiskt de viktigaste i/på ett hus.

Kram elene

Rosenholm sa...

Jag blir impad av att ni lägger parkett själva! Har alltid trott att man inte kan göra det själv... Vad fint allt börjar bli nu, takkuporna blir väldigt fina!
/Bärbel

Ika sa...

Men det är ju hur snart som helst, va härligt att flytta in lagom till advent.

Maria sa...

Vilken GREJ!! Ljuset i slutet på tunneln börjar krypa närmare och närmare och närmare.... Måste som sagt kännas overkligt. Trist att höra att det blev att riva upp....men hellre det än att gå och reta sig på en spricka och de brukar ju ha en tendens att bli värre och värre.

Håller tummarna att det var sista hindret.

Kram