torsdag 25 februari 2010

Termografering

I dag har vi gjort en termografering av vårt hus. Det innebär att det kom en energiexpert med en värmekamra och gick runt i huset och såg om isoleringen är bra och var det läcker ut värme eller rättare sagt in kalllyft.

Man kan säga att den bekräftade det vi redan vet det läcker in kalluft mellan golv och vägg på långsidorna av huset, men det känns bättre att kunna sticka en tydlig bildhög i handen på byggare och besiktningsman i nästa vecka då vi har slutbesiktning än att beskriva en känsla av att det drar in.
På den positiva sidan finns att vi har inga läckor vid fönster och i taket, vilket energiexperten sa var mycket vanligt. Det andra positiva är att vi har en firma vi forfarande kan prata med. Annars brukar energiexperten komma in två år senare när firman som byggt det har konkat. På det hela en bra genomgång av huset och många bra energitips.
Bilder kommer i morgon.

3 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Ja oj vad ni måste hålla på. Men så bra det blir.

Du kan förresten hälsa maken att varken mitt eller min väninnas Marrakechgolv är halkiga. :)

Vi är jättenöjda båda två.
Men den mattan var också kul.

Stå på!

Ika sa...

Va skönt att de har gjort ett bra jobb där många andra är dåliga iaf....om man skall försöka hålla sig till det positiva. Hoppas det går bra på besiktningen!

Livet på Marbogården sa...

Skönt att ha ett papper att visa upp, och att det inte läcker in överallt! Hoppas besiktningen går bra...Kram