torsdag 31 december 2009

Jippi! Ett nytt byggår på väg.




Gott nytt år alla byggare och alla andra. Hos oss har det hänt mycket under 2009 och vi ser fram emot ännu mer spännande bygghändelser under 2010.




Huset före



Viss skillnad va?



onsdag 30 december 2009

Listspecialisten- Vilken service!

Två dagar innan julafton beställde jag provlister från listspecialisten och igår kom de med posten.

Efter två minuter hade maken och jag beslutat oss för enkelsidig list. Så enkel, elegant och snygg. Samma list har Sussie som tipsade mig om Listspecialisten. Nu återstår bara att bestämma om vi ska ha den 95 mm hög eller 120 mm.

tisdag 29 december 2009

Spricker i väggarna

Vi saknar en balk i köket, så delar av ovanvåningen vilar på den murade köksväggen. Nu när vi tagit ovanvåningen i bruk börjar detta ge sig till känna genom att det börjar bli spricker i väggen.

Så det är enkelt att se vad vårt nästa projekt blir nu när vår byggfria månad börjar lida mot sitt slut blir . Köksrenovering! Hur vi tänkt oss har jag i stora drag beskrivit här , men det kommmer säkert att bli någon liten uppdatering.

måndag 28 december 2009

Det är något visst med skånska hus







Jag kan inte hjälpa det men det är något visst med skånska hus. Fram för allt de som är vitputsade med rött tak och sirliga detaljer.
Det översta huset har jag fått mycket inspiration av bland annat våra takkupor. Jag gick förbi det i somras när jag var i Malmö och till min besvikelse var det inte lika fint i verkligheten som på bild.

torsdag 24 december 2009

En lugn och stressfri jul


En lugn och stressfri jul tillönskar jag er alla.

tisdag 22 december 2009

Fatboy- Vilken service!

I söndags ringde farfar och berättade att han och farmor hade kommit överens om att ge pojkarna varsin fatboy i julklapp. Superkul! I nästa mening la han till att han överlät till oss att inhandla dessa. TRE DAGAR INNAN JULAFTON!
Men när jag ringde fatboy igår lovade de leverans hem till oss innan jul och kl 15.10 idag fick vi ett medelande att de finns att hämta på posten. Vilken service!
Två coboltblå är beställda Garanterat det största paketen under vår gran i år.

måndag 21 december 2009

Ett mindre tätt hus

....har vi. Negativt då vi förlorar värme. Byggaren och kvalitetsansvarig har varit hemma hos oss idag och kliat sig i huvudet, då det drar in från väggarna i ovanvåningen. Det som är bra att byggaren tar på sig ansvaret och ska lägga mer isolering och ev spruta in lös isolering.
Bild lånad
Det som är bra med att vi generellt sett har fått ett mindre tätt hus är att vi nu kan elda UTAN att behöva öppna ett fönster Tidigare var vårt hus så övertätt att öppnade vi inte ett fönster så rök det in.

söndag 20 december 2009

Jakt på lister

Vi är på jakt på golvlister. Vi har letat och letat och fastnade för Swedoors allogelist. Tyvärr ska denna hängas upp på ett meckigt sätt vilket inte tilltalar oss. Vi vill ha en lite högre list ca 10 cm i allmoge stil. Någon som har några tips var vi kan leta vidare?

fredag 18 december 2009

Vi lovar och svär

på heder och samvete och i alla bloggares närvaro att vi ska sätta upp lister och foder i ovanvåningen INNAN vi börjar med ett nytt renoveringsprojekt.

tisdag 15 december 2009

Min man är i Elfahimmeln

Det var länge sedan jag så min man så lycklig (i byggsamanhang) som när han fick strosa omkring bland hyllor och hängare av märket Elfa. Lyckan kom sig nog av dels att få göra ett lite mindre övergripande projekt och dels för att vi snart kan får ordning på våra kläder som förvaras lite varstans i huset.
Bild från elfa
Som ni förstår har vi börjat inreda vår walkin closet. Det är jättekul och vi inser att vi kommer att få in hel del förvaring.
Annars försöker vi få fart på list frågan. Som vanligt har vi nog bestämt oss.....
Vår byggfira månad fortsätter och det känns hur bra som helst. Rekommenderar alla att ta en byggfri månad när projektet har kommit så långt att det kan så still ett tag. Bara plåtslagaren är här och förhoppningsvis ska det vara klart till jul, men vi har ju hört sådan utfästeleser förut. Den första var innan 1 September.

fredag 11 december 2009

Vi har varit på semester

Som en del av vår byggfria månad har vi varit en vecka på semester. Två dagar efter vi flyttade upp på ovanvåningen bar det av till Spanien. Så skönt värme, bad och god mat. Inga beslut att ta. Precis vad vi behövde efter denna jobbiga höst. Skönt att få alla SMS om hur regnigt det varit i Sverige när man själv har 24 grader varmt och sol......Men nu är vi tillbaka i verkligheten och jag ska försöka ta lite bilder i helgen.

fredag 4 december 2009

byggfri månad

I måndags kom elementen och vi har officiellt tagit en byggfri månad. Det betyder inga byggare och inga offerter på en månad. Helt sant är det dock inte, plåtis ska komma. Men annars ska vi bara njuta av att vara på plats och börja planera inredning.